opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Podsjetimo, jedan od 29 projekata odnosi se na Kreševo – hrvatska Vlada odobrila je 700.000 kuna za izgradnju puta u poslovnoj zoni na Resniku. Ugovor je u ime Općine Kreševo potpisao općinski načelnik Radoje Vidović.

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, naglasila je da je strategija od osnivanja Ureda 2012. financiranje manjega broja, ali većih i strateški važnih projekata za održivi ostanak, opstanak i povratak Hrvata u BiH.

“Također, vodimo računa da u svim područjima u kojima Hrvati žive podupiremo kulturne, znanstvene i zdravstvene projekte. Ono što je posebice važno i posebice prepoznato jeste da je danas kada idete po Bosni i Hercegovini vidljivo sve ono što je hrvatska Vlada do danas, ovo je treća godina, napravila. To je oko stotinu projekata, velikih, a riječ je o školama, bolnicama, cestama, infrastrukturi, studentskim domovima”, rekla je Daria Krstičević.

Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, izrazio je uvjerenje da će svi financirani projekti iz područja zdravstva doprinijeti osiguranju kvalitetnijeg pristupa zdravstvenoj njezi i zaštiti, a time i opstanku i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, izrazila je zadovoljstvo i nadu da će i ova financijska potpora, kao i dosad, pridonijeti očuvanju identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini te da će ova potpora odnosno unapređenje obrazovnih i znanstvenih kapaciteta pridonijeti bržem razvoju cijele BiH.


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17