• PODSTRANICE

Pejak i Vidović u posjetu samostanu

Donedavni općinski načelnik Radoje Vidović, sada član Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, i njegov nasljednik na načelničkoj dužnosti Renato Pejak posjetili su kreševski franjevački samostan.

Opširnije...Primio ih je gvardijan fra Darko Drljo, koji ih je detaljno informirao o aktivnostima i planovima vezanim za izgradnju i uređenje samostanskog muzeja.

Općina Kreševo cijelo vrijeme, od donošenja odluke o gradnji nove zgrade muzeja, aktivno, financijski i

Načelnik Pejak posjetio župu Deževice

Načelnik Općine Renato Pejak jučer je boravio u posjetu župi Deževice, gdje ga je primio deževički župnik vlč. Marin Marić. 

Opširnije...Vlč. Marić upoznao je načelnika Pejaka s aktivnostima i planovima, a naglasak je, očekivano, bio na svemu što se poduzima da svetište Vrelo svetog Jakova i ove godine što spremnije dočeka hodočasnike koji stižu ne samo iz središnje Bosne,

Potpisan ugovor o suradnji na implementaciji projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017-2018”

Predstavnici Općine Kreševo i organizacije Help - Hilfe zur Selbsthilfe e.V. potpisali su ugovor o suradnji na implementaciji projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017-2018”.

Opširnije...

Projektom je predviđena dodjela materijalnih donacija za 30 korisnika na području Općine Kreševo. Financira ga Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt o stabilnosti za Jugoistočnu Evropu kao glavni donator, a implementira ga spomenuta organizacija.  

Cilj

Načelnik Pejak s predstavnicima mjesnih zajednica

Danas je održan sastanak općinskog načelnika Renata Pejaka s predstavnicima mjesnih zajednica.

Opširnije...

Sastanku su nazočili Branko Ivičević, predsjednik Mjesne zajednice Polje, Zdravko Franjčević, predsjednik Mjesne zajednice Kreševo, te njegov zamjenik Sead SkopljakJasmin Ramić, predsjednik Mjesne zajednice Crnići, te njegov zamjenik Mato Tomić.

Razgovaralo se o suradnji mjesnih zajednica s Općinom te o inicijativama mjesnih zajednica za realizaciju projekata i snažnije uključivanje u rješavanje problema s kojima se njihovi žitelji susreću. 

Opširnije...

Potpisan sporazum o provođenju projekta stambenog zbrinjavanja devet obitelji

U uredu načelnika potpisan je sporazum o provođenju Podprojekta BiH4 (2015) Državnog stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa.

Opširnije...

Sporazum je zaključen između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te Općine Kreševo.

Općina Kreševo je jedno od područja u kojima će biti implementiran navedeni projekt, kroz koji će biti omogućeno trajno stambeno zbrinjavanje

Uskrsna čestitka načelnika Općine Renata Pejaka i predsjedatelja Općinskog vijeća Mirsada Beganovića

U ozračju Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, koji simbolizira svjetlo i vjeru u život, svima onima koji ga slave žeimo da podijele radost blagdana s najbližima, u krugu obitelji i dragih prijatelja, u miru i blagostanju.

  Opširnije...U ime Općine i Općinskog vijeća Kreševo te naših suradnika i djelatnika, kao i u osobno ime, želimo vam sretan Uskrs.

Načelnik Općine

Renato Pejak

Predsjedatelj Općinskog vijeća

Mirsad Beganović

U nekoliko naselja postavljena javna rasvjeta

U posljednje vrijeme intenzivno se radi na postavljanju javne rasvjete na cijelom području općine Kreševo.
Opširnije...Nedavno je stavljena u funkciju rasvjeta u Rakovoj Nozi, na dionici od Tomića do crkve, kao i rasvjeta u Vodovojima, Meljinama te ispod Franjevačkog samostana, a u toku su i pripremni radovi za postavljanje rasvjete u Kojsini.

Projekt se realizira u suradnji sa Elektoprivredom Hrvatske

Načelnik Pejak razgovarao s predstavnicima Veleposlanstva Bugarske u BiH

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak razgovarao je danas s veleposlanicom Bugarske u BiH Avgustinom K. Tzvetkovom i njenim suradnicima Krasenom Jurukovim i Petrom Petrovim.
Opširnije...

Sastanku su nazočili i pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Zlatica Kuliš te Dajana Pavlović, ravnateljica JU Dječji vrtić „Radost“.

Veleposlanstvo Bugarske nedavno je doniralo vrtiću oko 34.000 KM za projekt „Obnova igrališta i terasa vrtića“, koji je u

Za četiri mjeseca 14 rođenih

Već treću godinu Općina Kreševo daruje najmlađe stanovnike Kreševa. Općinski načelnik Renato Pejak upriličio je prijem za 14 rodilja s područja naše općine - toliko djece je rođeno od 1.XII. prošle do 31.III. ove godine.
Opširnije...
Rodiljama je uručeno po 200 KM, što predstavlja simboličnu gestu pomoći svim obiteljima koje dobiju prinove. Pejak je, uz ostalo, naglasio da je

Još troje pripravnika u Općini

U Općini Kreševo pripravnički staž će obaviti još troje pripravnika.
Opširnije...Nastavljajući praksu svog prethodnika Radoja Vidovića, načelnik Općine Kreševo Renato Pejak potpisao je ugovor sa još tri mlade osobe koje su završile visokoškolsko obrazovanje, a u Općini će odraditi pripravnički staž.  

Radi se o Toniju (Jure) Cvjetkoviću (završio ekonomski fakultet), Almi (Alije) Bejtić (završila studij socijalnog rada) i Jeleni (Ivice) Kvesić (završila studij socijalnog rada).

Završen projekt izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni “Resnik

Završen je projekt izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni “Resnik”.
Opširnije...

Projektom je predviđena izgradnja gradske, kanalizacijske i vodovodne mreže te javne rasvjete, a radovi su završeni u previđenom roku. Vrijedni su, zajedno s poslovima nadzora, 249.788,89 KM. Radove je izvelo poduzeće “Miličević” d.o.o.Kreševo, a nadzor je obavljalo poduzeće “M-P-V” d.o.o Kupres.

Realizaciju projekta omogućili su Federalno

Načelnik Pejak primio predstavniike Medžlisa IZ Kiseljak

Općinski načelnik Renato Pejak i predsjedatelj Općinskog vijeća Kreševo Mirsad Beganović razgovarali su s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.
Opširnije...

Pejak i Beganović su sa predsjedavajućim Medžlisa Nerminom Merhemićem te glavnim imamom Kenanom ef. Bajrićemrazgovarali o aktualnim pitanjima koja se tiču i Općine i Medžlisa te o mogućoj suradnji. Konkretan naglasak stavljen je na izgradnju vakufskog stana u Crnićima, a predstavnici Općine

Općinsko izaslanstvo na obilježavanju Dana grada Požege

Izaslanstvo Općine Kreševo je u povodu obilježavanja Dana grada, boravilo u Požegi.
Opširnije...

Izaslanstvo su činili općinski načelnik Renato Pejak, zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Radoje Vidović i vijećnica Tanja Bradara.

Oni su sudjelovali u radu svečane sjednice Gradskog vijeća Požege u zgradi Gradskog kazališta, položili vijence pred spomen-obilježje poginulim te, sa svojim domaćinima, pratili brojne programe priređene u sklopu višednevnog obilježavanja Dana

Započeli radovi na obnovi interijera dječjeg vrtića

U toku su radovi na realizaciji projekta obnove dijela interijera zgrade Dječjeg vrtića „Radost“ te zamjena ograde oko parcele vrtića i uređenje dječjeg igrališta.
Opširnije...

Cilj projekta je osigurati što bolje uvjete za boravak, rad i sigurnost djece. Projekt je vrijean 34.857 KM, a financira ga Veleposlantvo Republike Bugarske u BiH. 
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...

Zemljoradnička zadruga „Kreševo“ uskoro počinje s otkupom mlijeka

U sklopu prošlogodišnjeg obilježavanja Dana općine Kreševo u Crnićima je otvorena stanica za otkup mlijeka.
Opširnije...

Znamo da je svaki početak težak, ali se otada stvari stalno kreću naprijed, pa bi prve količine mlijeka uskoro mogle otići u neku od bh mljekara.

Stanicom od početka upravlja zemljoradnička zadruga „Kreševo“. Radovi na građevinskom uređenju prostora u bivšoj zgradi osnovne škole u Crnićima

Održana radionica na temu razvoja ruralnog turizma

U Kreševu je jučer održana prva od četiri radionice na temu „Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diverzifikacije ruralne ekonomije“.

Opširnije...

Nazočnim se najprije obratio Dalibor Sičanica, voditelj Turističkog ureda općine Kreševo, nakon čega je Sarah Devisme, direktorica „Alterurala“ u BiH, predstavila kompletan projekt.

 

Projekt je vrijedan 205.832 EUR, od čega je 184.832 EUR osigurala Europska unija. U

Postavljena turistička signalizacija

Djelatnici poduzeća „Buljan ceste“ proteklih su dana postavili 44 turistička putokaza.

 
Opširnije...

Tako je turističkom signalizacijom „pokriveno“ kompletno područje općine Kreševo. Radi se o prvoj fazi izrade turističke signalizacije,a projekt će biti nastavljen uskoro, kad će biti izrađene i postavljene interpretacijske table.
Opširnije...
Opširnije...
Opširnije...

Ljiljani Okić zahvalnica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine dodijelilo je zahvalnicu djelatnici Općine Kreševo i Centra za birački popis u osnovnoj izbornoj jedinici Kreševo.
Opširnije...
Ljiljana Okić zahvalnicu je zaslužila "za naročito zalaganje i postignute uspjehe u izvršavanju zadataka iz nadležnosti Općinskog izbornog povjerenstva Kreševo i za uspješnju suradnju sa Središnjim izbornim povjerenstvom BiH.
Zahvalnicu Ljiljani Okić uručila je u ime Središnjeg izbornog povjerenstva njegova djelatnica Božica Ban
Opširnije...

Načelnik Pejak dao intervju za agenciju ONASA

INTERVJU: NAČELNIK OPĆINE KREŠEVO RENATO PEJAK 

Razgovarala Selma Pušina 

        
SARAJEVO, 26. FEBRUARA (ONASA) - Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak u intervjuu za Agenciju ONASA, između ostalog, govori o saradnji sa drugim općinama, prioritetnim prijektima, perspektivi mladih u Kreševu, te projektima iz oblasti kulture i turizma. 

ONASA: Kako biste ocijenili stanje Općine i kakav je kvalitet življenja? Šta građani

Uskoro postavljanje turističkih putokaza

Uskoro će čitavo područje općine Kreševo biti „pokriveno“ turističkom signalizacijom.
Opširnije...

Ugovor o tome danas su potpisali općinski načelnik Renato Pejak i predstavnik poduzeća „Buljan ceste“, Drago Buljan.

Predmet ugovora je izrada 44 turistička putokaza, a radi se o prvoj fazi izrade turističke signalizacije. Projekt će biti nastavljen uskoro, drugom fazom, kad će biti izrađene i postavljene interpretacijske table.

Ministrica Čerkez u posjetu Kreševu

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Županije Središnja Bosna, Katica Čerkez, boravila je u radnom posjetu Općini Kreševo.
Opširnije...

Sastanku s ministricom Katicom Čerkez, održanom u zgradi Općine, prisustvovali su načelnik Općine Renato Pejak, vršiteljica dužnosti ravnateljice Srednje škole Kreševo Marija Vidović te ravnatelj osnovne škole „Dr. Boris Ćorić“, Dragan Lalić, a razgovaralo se o trenutnom stanju u objema školama

Čestitka načelnika Općine Renata Pejaka i predsjedatelja Općinskog vijeća Mirsada Beganovića

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

neka nas svjetlo Kristova rođenja ispuni radošću, srećom i zadovoljstvom, a duh Božića osnaži i ohrabri u nadi i vjeri da samo zajedništvom i međusobnim razumijevanjem dane koji su pred nama možemo učiniti boljim i sretnijim za sve nas. Samo naša zajednička snaga, volja i upornost istinski su pokretač naše općine, zato gledajmo na budućnost s

Osigurana sredstva za sufinanciranje tri projekta iz oblasti turizma, kulture i sporta

Načelnik Općine Renato Pejak potpisao je u Sarajevu ugovor o dodjeli grant sredstava kojima spomenuto ministarstvo potiče suradnju s iseljeništvom.
Opširnije...

Pejak je ugovor, zajedno s predatavnicima još devet lokalnih zajednica, potpisao s ministricom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac. Ovim ugovorom Kreševu je pripao grant u u iznosu od  15.000 KM za implementaciju projekta iz oblasti turizma.

Predmet

Prijem za 17 rodilja

Općinski načelnik Renato Pejak i predsjedatelj Općinskog vijeća Mirsad Beganović upriličili su prijem za 17 rodilja s područja naše općine.
Opširnije...

Rodiljama je uručeno po 200 KM, što predstavlja simboličnu gestu pomoći svim obiteljima koje dobiju prinove. Predstavnici Općine su, kao i svaki put dosad, istaknuli da je svako novo dijete i više nego dobrodošlo te su se informirali o problemima

Načelnik Pejak u posjetu privatnim poduzećima

Općinski načelnik Renato Pejak jučer je posjetio neka od najvećih privatnih poduzeća koja djeluju na području općine Kreševo.
Opširnije...

Pejak i njegovi suradnici Denis Fatić, Bojana Trogrlić i Marijana Biletićrazgovarali su s čelnim ljudima poduzeća "Metalos", "Buljan ceste", tvrtki „Stanić grupacije“, "Bafas", "Miličević", EPS „Laštro", "Barit" i "Limpromet" d.o.o., a cilj posjeta bilo je informiranje o radu i problemima s kojim se

Odobreno 50.000 KM za izgradnju svlačionica

Federalno ministarstvo financija odobrilo je 50.000 KM za nastavak izgradnje i opremanje svlačionica u gradskoj sportskoj dvorani na Trosci.
Opširnije...

Sredstva su odobrena sa transfera „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - kantoni i općine“, a na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih proračunom Federacije BiH.

Veleposlanstvo Republike Bugarske pomaže Dječjem vrtiću "Radost"

Prije nešto manje od godinu dana Kreševo su posjetili predstavnici Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH. Tom prigodom boravili su i u dječjem vrtiću „Radost“ i razgovarali o realizaciji projekta pomoći vrtiću. Ovih dana je projekt konkretiziran.
Opširnije...

Jučer je, naime, potpisan sporazum Sporazum o dodjeli nepovratne financijske pomoći za izvršenje projekta "Obnova igrališta i terasa u JU Dječji vrtić "Radost“, vrijedan

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Listopad 2020
N P U S Č P S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png