opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

sluzba cz

Služba za civilnu zaštitu općine Kreševo, na vlastitu inicijativu i uz minimalna općinska sredstva, napravila je od postojećeg vozila višenamjensko - za gašenje požara i rad u zimskim uvjetima. Na vozilo marke Unimog montirana je korpa, nož za čišćenje snijega, kran za izvlačenje vozila, cisterna od 1800 litara s crpkom i pratećom opremom za gašenje požara. Tako je Služba za civilnu zaštitu sada u stanju doći do svih nepristupačnih mjesta na području naše općine, što do sada nije bio slučaj.

Osim spomenutog, posjeduje se još jedno vozilo koje nije namijenjeno za brdsko-planinske predjele, nego se koristi u gradskom području, jer se njegov spremnik priključuje na hidrant.

Služba nije u potpunosti opremljena s odgovarajućom opremom i vozilima za protupožarnu zaštitu. Za normalan rad potrebno je, prije svega, nabaviti još jedno vozilo s pogonom na sva četiri kotača i većim spremnikom za vodu. Također, potrebno je imati crpku za zahvaćanje vode iz vodotoka i poplavljenih prostora, hidraulične škare za spašavanje u prometnim nesrećama,  hidrantske nastavke, crijeva i mlaznice, te sve vrste skupne i osobne opreme.

P1100760

P1100761

 

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17