opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Na području naše općine postoje značajni turistički resursi, no samo njihovo postojanje nije dovoljno nego ih treba prezentirati javnosti.

U tom smislu ovih su dana poduzeti novi koraci: tiskano je šest turističkih letaka te novo izdanje Turističkog vodiča.
Turistički vodič pod naslovom U Kreševo kad dođeš... tiskan je na 138 stranica i sigurno je jedan od reprezentativnijih koji postoje u Bosni i Hercegovini. U Vodiču je prezentirano sve što bi moglo biti zanimljivo potencijalnim posjetiteljima. Prethodni turistički vodič Kreševa, izdan davne 2005. godine, odavno je rasprodan. Novo izdanje tiskano je u 600 primjeraka.
Na letcima su, pak, promovirani Franjevački samostan (na engleskom jeziku), Zavičajna udruga „Kreševski citrin“, Biciklističke staze na području općine, Planinarski put Bitovnja-Pogorelica-Vranica, te Studij glazbene umjetnosti, a u jednom letku prezentiran je kalendar važnijih javnih manifestacija na području naše općine. Letci su tiskani u nakladi od po 2000 primjeraka.
Izdavanje publikacija financirala je Općina Kreševo, a uskoro će uslijediti i njihova javna prezentacija. Već se pripremaju i novi letci, a ovaj put će kroz njih biti predstavljene znamenitosti sela Vranci (rimski most, ta'te, stara arhitektura, itd.), Deževice (Vrelo sv. Jakova, nekropola sa stećcima na Brdu, itd.), potkovano jaje, festival 3fok i drugo.Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17