opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U općinskoj vijećnici održana je prezentacija Prigrama poticanja zapošljavanja u 2014. godini.

Prezentaciju su obavili direktor županijskog Zavoda za zapošljavanje, Josip Tolo, i voditeljica ispostave Zavoda u Kreševu, Veselinka Šimundić, a bili su nazočni predstavnici Općine Kreševo, Udruge poslodavaca i većeg broja poduzeća.

Tolo je nazočne, uz ostalo, informirao da je federalni Zavod za zapošljavanje 5.V. ove godine objavio javni poziv za šest programa poticanja zapošljavanja, te da će novca biti dovoljno najmanje do listopada ove godine, a očekuje se da će sredstva za provođenje Programa "pokriti" čitavu narednu godinu.

Programi federalnog Zavoda imaju šest kategorija, i to: "Prvo radno iskustvo", "Prilika za sve", "Sezonsko zapošljavanje", "Vaučer za posao", Program pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje te Program zapošljavanja Roma. Aplicirati mogu sva poduzeća koja imaju izmirene porezne obveze ili ugovor sa poreznom upravom o tome da će izmiriti obveze, a prema Tolinim riječima, svi koji ispunjavaju te kriterije i nisu registrirani kao poduzeća koja zapošljavaju "na crno", dobit će sredstva. Neće ih dobiti poduzeća koja su ih prije već dobila, a nisu izmirila obveze preuzete primanjem poticaja.

Županijski zavod trenutno raspolaže sa sredstvima za zapošljavanje više od 3.000 radnika, ali je, realno, nemoguće očekivati da bude zaposleno toliko osoba. Posebni poticaji daju se, uz ostalo, za radnike u dobi iznad 40 godina, za invalide i neke druge kategorije, a detaljne obavijesti mogu se dobiti u općinskim ispostavama Zavoda.

  

  

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17