opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Danas su započeli radovi na dogradnji poslovne zgrade poduzeća "Boreas" u Polju.

Bit će podignut još jedan kat, čime će poduzeće "Boreas" dobiti oko 500 metara četvornih poslovnog prostora namijenjenog za urede. Uredi su, pak, potrebni prvenstveno zbog realizacije planova vezanih za nedavni poslovni aranžman "Stanić grupe" i "Agrokora".

Podsjećamo, "Stanić grupa" je, za oko 45 milijuna eura, uz brand "Juicy", kupila tvornicu u Jastrebarskom (Hrvatska) te tvornicu čija je gradnja planirana u Kreševu, odnosno Polju, gdje je riječ o tzv. greenfield investiciji. Nove investicije, i to one proizvodnog tipa, planirane su i mimo toga, u sadašnjim skladišnim prostorima poduzeća, kao i u novim objektima, čija je gradnja također planirana za ovu godinu, a za početak je onima koji će voditi i realizirati poslove potrebno osigurati prostore za učinkovit rad.

Prema riječima Svjetlana Stanića, vlasnika "Stanić grupe", u novim proizvodnim pogonima posao će dobiti između 50 i 70 osoba, što će bez sumnje predstavljati novi veliki korak ka vraćanju kreševske općine u sami vrh u BiH kad je u pitanju zapošljavanje.

Podatak o početku radova znači još više kad se zna da su svi djelatnici "Stanić grupe" osigurani, da plaća nije kasnila nikad i da kompanija nema ni marke poreznih dugova.

  

  

  

  Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17