opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Poštovani sugrađani,
predstavnici Općine Kreševo su zadnjih mjeseci u nekoliko navrata bili predmet tendencioznih i zlonamjernih članaka kojima se nastojalo namjernim pogrešnim tumačenjem dijelova izvješća revizije iz 2016. godine, te namjernim i pogrešnim tumačenjem računovodstvenih propisa, skandaloznim naslovima koji ne odgovaraju istinu ali ni samom tekstu, diskreditirati rad pojedinih djelatnika Općine Kreševo i nanijeti štetu ukupnom ugledu Općine Kreševo.

Općina Kreševo odlučno odbacuje sve zlonamjerne, lažne i tendenciozne navode iznesene u navedenim tekstovima.

Općina Kreševo ima jedan od najmanjih proračuna u Bosni i Hercegovini ali ipak uspijeva odgovoriti većini potreba naših građana i raditi na kontinuiranom poboljšanju infrastrukture i sve to uz maksimalno profesionalan i domaćinski odnos prema proračunskom novcu. Vjerujemo da su rezultati našeg rada vidljivi, naša izvješća su transparentna i dostupna svim vijećnicima i građanima.

Pogrešaka u radu ima jer tko radi taj i griješi. Međutim, odgovorno tvrdimo da je u upravljanju proračunskim novcem svaka KM utrošena isključivo za potrebe građana naše općine i da ne postoje nikakva otuđenja, skrivanja ili nenamjenska trošenja u smislu da su novci potrošeni za stvari koje nisu predviđene proračunom Općine.

Iz sadržaja objavljenih tekstova možemo zaključiti tko je izvor informacija ali ucjenama nećemo podleći. Na zadnji objavljeni tekst smo uputili zvanični demant a za ranije objavljene članke drugih medija smo podnijeli tužbe za klevetu s ciljem da i novinari shvate da moraju imati argumente i dokaze za svoje tekstove a ne koristiti se paušalnim, neistinitim, tendencioznim i neprovjerenim informacijama i da informacije moraju tražiti od pouzdanih a ne od problematičnih izvora.

Općina Kreševo se do sada nije bavila, niti će se u budućnosti baviti svakodnevnim demantiranjem ovakvih informacija jer bi to značilo da su zlonamjerni pisci tekstova a posebice njihovi tendenciozni i zlonamjerni izvori ostvarili svoj cilj, da se umjesto svakodnevnim poslovima bavimo dokazivanjem ispravnosti svoga rada.

Rad Općine Kreševo je podložan kontroli od strane Općinskog vijeća, interne i eksterne revizije a preko njih i građana Općine. Našim građanima ćemo uvijek biti dostupni pružiti informacije o našem radu, kako smo to uvijek i radili, u izravnom razgovoru ili objavljivanjem informacija putem naših sredstava informiranja, prije svega putem zvanične internet stranice Općine Kreševo.

Podržavamo rad profesionalnih medija kojima zadaća jeste promovirati zakonitost i transparentnost rada ali ne podržavamo neprofesionalan pristup, objavljivanje neprovjerenih informacija, senzacionalističke naslove a posebice ne podržavamo stavljanje medija u službu pojedinaca i njihovih osobnih interesa.

 

Zgrada_opcine5.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17