opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Općina Kreševo pristupila je izradi strateškog dokumenta sukladno članku 15. Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH (“Službeni glasnik Federacije Bosne i Hercegovine“, br.: 49/06 i 51/09), članova 5., 10., 20., 27. i 37. Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH (“Službeni glasnik Federacije BiH”, broj 32/17), Uredbe o izradi strateških dokumenata u Federaciji BiH (“Službeni glasnik Federacije BiH”, broj 74/19), Sukladno članku xx . stavak x . Statuta Općine Kreševo (‘’Službeni glasnik Općine Kreševo’’, broj: xx ) i Odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja Općine Kreševo za razdoblje2022. – 2028. (“Službeni glasnik Općine Kreševo“, br: xx),

Proces razvojnog planiranja Izrada Strategije razvoja predstavlja javno transparentan i usuglašen proces razvojnog planiranja i njegovo učinkovito upravljanje sukladno propisanim načelima i principima upravljanja razvojem reguliranim pravno normativnim okvirom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sedmogodišnji ciljevi i prioriteti Općine Kreševo bit će definirani Strategijom razvoja, a instrumenti njihovog ostvarivanja, financijski i institucionalni okvir za implementaciju, monitoring, evaluaciju i izvještavanje.

Strategija razvoja sadržavat će i prioritete prostornog razvoja i razvojne pravce definirane u strateškim dokumentima Srednjobosanskog Kantona/Kantona Središnja Bosna (u daljem tekstu SBK/KBS) i Federacije BiH, Bosne i Hercegovine, kao i dokumentima relevantnim za proces europskih integracija. Institucionalni okvir izrade Strategije je usklađen sa relevantnim zakonom i uredbama o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem.

Nositelj izrade Strategije razvoja je općinski Načelnik. Imenovana je radna skupina za izradu Strategije na čijem čelu je Koordinator sa tematskim radnim grupama i modelima rada. Sudionici u izradi su sve općinske službe, Općinsko vijeće Općine Kreševo, gospodarski subjekti, nevladine organizacije, predstavnici populacije mladih i nevladine udruge koje rade na projektima sa mladima i svi drugi subjekti koji iskažu interes za uključenje u proces izrade i razvijanje partnerstva. Strategiju razvoja usvaja Općinsko vijeće na prijedlog Općinskog načelnika.

 

Strategiju razvoja općine Kreševo 2022. - 2028. možete preuzeti OVDJE.

Popunjen obraza za prijedloge i komentare možete preuzeti OVDJE i poslati ih putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili dostaviti u Pisarnicu Općine Kreševo.

Javna rasprava traje 30 dana od dana objave.

 

VH-Kresevo-2022-16-630x420.jpg

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17