opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Tamburaški sastav „Gazde“ i ove godine je, kao i 2019., napravio spektakl u Kreševu i sasvim sigurno oduševio i mnoge od onih kojima tamburaška glazba možda i nije na prvom mjestu.
Gazde 21c
Slapovi energije, „ispričani“ maestralno povezanim akordima i složnim tercama, nekoliko sati su se razlijevali Trgom fra Grge Martića i nitko nije mogao ostati ravnodušan. Virtuozan koloplet novih pjesama i starih, svima dobro poznatih hitova atmosferu je cijelo vrijeme održavao „vrućom“, a publika iz cijele središnje Bosne neumorno je pjevala, baš kao što su „Gazde“ neumorno muzicirali.
Mora se reći i ovo: mnogi glazbenici tek što stasaju i samo donekle uspiju „zauzeti“ pozornice nerijetko nikad ne postanu veliki. Razlog ili jedan od razloga: umisle da su postali zvijezde pa nastupe „odrađuju“, bez emocije i bez užitka. „Gazde“ su stvarne zvijezde, a zašto tolike godine ne tamne, vidi se iz svakog njihovog, pa i kreševskih nastupa: od početka do kraja koncerta „grizu“ kao da se radi o kvalifikacijama nakon kojih će se, ako zadovolje, plasirati, sportskim rječnikom kazano, u viši rang.
Za sve što su pokazali imamo, osim Općini, zahvaliti i Marinku Laštri, vlasniku EPS „Laštro“, čijom zaslugom su nam „Gazde“ priuštile nekoliko sati maksimalnog glazbenog užitka. Nadamo se i vjerujemo da njihov drugi nastup u Kreševu neće biti posljednji!
Gazde 21aGazde 21b

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17