opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Danas je, uz prigodnu svečanost, u promet pušten novoizgrađeni put Resnik-Volujak.
945
Radi se o dijelu regionalnog puta R443a, kojim je kreševski kraj najkraćom relacijom povezan s petljom autoceste VC. Novi put, dug 1600 metara, predstavljat će posebnu pogodnost za kreševsko gospodarstvo, pogotovo stoga što su gospodarski objekti uglavnom locirani upravo na Resniku. Izgradnja puta, uključujući isplatu naknade vlasnicima zemljišta te izgradnju ulaznog križanja sa ceste Kreševo-Kiseljak, stajala je 2.030.000 KM, a sredstva su osigurali Vlada Srednjobosanske županije, Vlada Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Ravnateljstvo za ceste Srednjobosanske županije te Općina Kreševo.

Svim tim institucijama, kao i pojedincima koji ih vode, zahvalio se načelnik Općine Radoje Vidović, koji je naglasio da se radi o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih objekata na području općine u poslijeratnom razdoblju.

Put je presijecanjem vrpce u promet pustio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. On je, uz ostalo, kazao da je gradnjom ove dionice ispunjeno jedno od brojnih obećanja hrvatskih dužnosnika o stvaranju povoljnije klime ulagačima te o poboljšanju kvalitete življenja na području središnje Bosne. Također je podvukao kako je Kreševo odličan primjer lokalne zajednice i da bi taj primjer trebale slijediti i druge općine u BiH.

U ime Ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske nazočnim se obratila Žana Ćorić, kazavši da je njoj, kao i spomenutom uredu, predstavlja zadovoljstvo to što su mogli sudjelovati u realizaciji projekta. Govorili su i dr. Rasim Gačanović, predstavnik tvrtki koje su obavile radove, te županijski premijer Tahir Lendo, a otvaranju su prisustvovali i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, predsjedatelj Sabora Županije Središnja Bosna Josip Kvasina, te veći broj županijskih ministara i drugih gostiju iz političkog i vjerskog života.
944
943
942
941
938
937
936
935

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17