opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U „Napretkovom“ domu sinoć je u sklopu obilježavanja Dana općine održana svečana sjednica Općinskog vijeća Kreševo.
975

Kao i uvijek u takvim prigodama, nazočni su mogli čuti što je sve urađeno u proteklom razdoblju. „Ovo je vrijeme kada trebamo podvući crtu i napraviti analizu stanja kako bismo sagledali kako se na najbolji način boriti s problemima koji su zajednički svim općinama u BiH, a to su prije svega iseljavanje i odlazak mladih, nezaposlenost, težak položaj umirovljenika, siromaštvo“, istaknuo je na početku svojega obraćanja načelnik Općine Radoje Vidović.

Među najvažnijim koracima učinjenim u proteklom razdoblju načelnik Vidović izdvojio je izgradnju regionalne prometnice Resnik-Volujak, projekta vrijednog više od dva milijuna KM, čime je petlja autoceste poslovnoj zoni na Resniku „primaknuta“ na svega četiri kilometra. Također je posebno istaknuo sve poduzeto na planu razvoja uvjeta za bavljenje poljoprivredom (izgradnja tržnice, otvaranje stanice za otkup mlijeka, itd.) te sve što je učinjeno na promociji turističkih resursa kreševskog kraja.

Ukupno je tijekom protekle dvije i pol godine otvoreno 65 novih radnih mjesta, a u investicije na području općine se, iz vlastitih izvora te s viših razina vlasti, slilo više od 5,5 milijuna KM.

Među prioritete za naredni period Vidović je stavio nastavak radova na uređenju muzeja Franjevačkog samostana, dovršetak ceste prema Tarčinu te brojne druge infrastrukturne i srodne projekte.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja vlasnicima najljepših dvorišta i najuređenijih naselja. Nagradu za najuređenije naselje dobili su predstavnici Troske, nakon kojih slijede Vodovoji i Kojsina.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti, među kojima i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora SBŽ, Vinko Ćorić, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ministri u županijskoj vladi Nikola Grubešić, Zoran Marković i Feliks Vidović, kiseljački općinski načelnik Mladen Mišurić Ramljak i drugi.

U zabavnom dijelu sjednice nastupili su mješoviti pjevački zbor HKD „Napredak“ te klapa „Bedem“.
974
973
970
971
972
976

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17