opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Unatoč kišnom vremenu, i ove godine se na vanjskoj proslavi zaštitnice župe Deževice, Gospe Snježne, okupilo više od 3000 hodočasnika.
450

Nedjeljni program započeo je u 9 sati pokorničkim bogoslužjem i prilikom za ispovijed, a nastavljen je pobožnošću Gospine krunice. Središnje misno slavlje u 11 sati predslavio je vlč. mr. Ivica Mršo, profesor na KBF-u u Sarajevu, u koncelebraciji s fojničkim gvardijanom fra Mirom Relotom, gromiljačkim župnikom vlč. Ilijom Karlovićem, kustosom franjevačkog muzeja u Fojnici fra Jankom Ljubosom i domaćim župnikom vlč. Marinom Marićem.

Vlč. Mršo je u propovijedi istaknuo kako u Mariji trebamo tražiti nadu, a sve ono što nam svijet nudi da bi nas odvukao od Nje i njezinog Sina trebamo odbaciti. Propovijed je potkrijepio raznim životnim situacijama koji nam mogu biti primjer idealnog kršćanskog življenja.

Na koncu misnog slavlja svim prisutnima zahvalio se župnik Marić, a potom je uslijedio zajednički objed te narodno veselje.

Misu uočnicu u subotu slavio je vlč Ljubo Zadrić, ovogodišnji mladomisnik, a potom je uslijedio je prvi Križni put od crkve do vrela sv. Jakova, u kojem je sudjelovalo više od 500 vjernika.
451
452
453
454
455




Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17