opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Uspostavom redovite crkvene hijerarhije župa Deževice je za svoju zaštitnicu dobila Gospu Sniježnu. Na Njen blagdan svečano misno slavlje predvodio je dr. fra Slavko Topić, misionar milosrđa.
987

Duhovni program započeo je u 9 sati, pokorničkim bogoslužjem i svetom ispovijedi koju je također predvodio dr. fra Slavko Topić, kao i duhovnu obnovu pod nazivom „Milosrđe Mu je ime“, koja je zatim uslijedila. U svom duhovnom nagovoru fra Slavko je stavio naglasak na odnos ljubavi jednih prema drugima, ljubav prema Kristovoj Crkvi, a posebno je na srce svim vjernicima stavio ljubav prema majci domovini, koju se voli, za koju se gine i  u kojoj se ostaje.

Nakon duhovnog nagovora uslijedila je Gospina krunica i mogućnost za sv. ispovijed. Svečano misno slavlje slavio je fra Slavko Topić u koncelebraciji s kreševskim dekanom fra Stipanom Radićem, kiseljačkim župnikom fra Zoranom Vukovićem, gromiljačkim župnikom vlč. Ilijom Karlovićem, kreševskim gvardijanom i župnikom fra Darkom Drljom te domaćim župnikom i upraviteljem svetišta, vlč. Marinom Marićem.

Fra Slavko je u propovijedi stavio naglasak na važnost ljubavi prema majci te na stalnom povratku u njezino gnijezdo, odakle smo potekli. Na koncu je zamolio vjernike da ne gube vjeru i nadu koja bdije nad svakim Božjim stvorenjem.

Na kraju se župnik Marić zahvalio svim prisutnima, a posebno svećenicima iz dekanata, Radio Mariji, koja je izravno prenosila sv. misu, te časnoj sestri Veselki Grebenar koja je vodila liturgijsko pjevanje. Nakon mise je fra Slavko Topić kroz cijelo popodne nastavio obavljati duhovne razgovore.
986
985
984
983
982





Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17