opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Zahvaljujući bivšem deževičkom župniku vlč. Slaviši Stavnjaku, prijateljstvo između župe Deževice i Montepradonea (Italija) traje još od 2008. godine, kada je u župu Deževice stigao kip sv. Jakva Markijskog.
A 51

Prijateljstvo se polako pretvara u trajno, a najnovija potvrda toga je dolazak hodočasnika iz Monteprandonea, predvođenih tamošnjim gvadijanom fra Lorenzom Turchijem, koji su u Deževicama boravili od 15. do 17. srpnja.

Nakon obilaska Međugorja, Kravica i Mostara, hodočasnici su stigli u  Deževice, gdje ih je dočekao župnik vlč. Marin Marić. Narednog dana su zajedno sa vlč. Marićem boravili u Sarajevu, gdje su, uz stručno vodstvo vlč. mr. Pere Brajke i Marije Burić, imali prigodu upoznati neke od brojnih znamenitosti glavnoga grada. Nakon povratka iz Sarajeva za hodočasnike te župljane Deževica slavljena je sveta misa koju je predmolio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, uz koncelebraciju vlč. Marina Marića i fra Lorenza Turchija.

Hodočasnici su, naravno posjetili i Vrelo svetog Jakova, gdje ih je vlč. Marić upoznao s predajom vezanom za boravak svetog Jakova na ovim prostorima te s poviješću župe.

Trećeg dana boravka hodočasnike je pozdravio i zahvalio im na dolasku i kreševski općinski načelnik Radoje Vidović, nakon čega su mogli razgledati prirodne ljepote i povijesne znamenitosti deževičkog kraja. Toga dana su svetu misu upotpunili i volonteri,  mladići i djevojke koji se trenutno nalaze u na ljetnom kampu u Deževicama pod nazivom „Klik za Zdravlje“. Nakon sv. mise usijedilo je zajedničko fotografiranje s župljanima, a potom su hodočasnici otputovali put Splita.
A 52
A 53
A 54
A 55
A 56
A 57
A 58


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17