opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Nakon uspješno realizirane tri radionice s učenicima osnovnih i srednjih škola na području cijele Bosne i Hercegovine te jedne radionice za roditelje u sklopu projekta „Klik za zdravlje“, učenici iz Jajca, Travnika, Novog Travnika, Nove Bile, Viteza, Žepča, Kiseljaka, Sarajeva i Prozora svoj ljetni raspust provode na petodnevnom Offline kampu u Deževicama.
MladiCentar

Kamp kao završna faza projekta „Prevencija ovisnosti kod mladih - Klik za zdravlje“ započeo je u petak, 15. srpnja, dolaskom sudionika u župu Snježne Gospe u Deževicama te dobrodošlicom prof. dr. Šime Maršića, ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, koji je nositelj projekta.

Nakon pozdravnih riječi prof. Maršića, sve prisutne pozdravio je Josip Milanović, projekt asistent projekta. On je mladima predstavio kamp, ali i pravila kampa, nakon čega su se mladima predstavili vršnjački edukatori projekta, koji će tijekom narednih pet dana raditi s mladima razne edukativne, kreativne i zabavne radionice.

S obzirom na to da sudionici dolaze iz različitih mjesta i da nisu imali ranije priliku međusobno se upoznati, igrica upoznavanja izazvala je smijeh kod prisutnih i još jednom potvrdila kako, bez obzira na „internet“ generacije, u našoj zemlji postoje talentirani, kreativni mladi ljudi.

Da je život bez interneta i mobilnih uređaja moguć, svojim sudjelovanjem na ovome kampu potvrdit će i 40 mladih sudionika kampa, koji su nakon dobrodošlice i igrice upoznavanja, projektnom timu predali svoju mobilne uređaje i svečano obećali da će tijekom kampa što više vremena provoditi sa svojim vršnjacima, upoznavajući se, družeći i učeći.

Program je nastavljen u malim skupinama u kojima su sudionici još jednom pokazali svoj timski rad te su svojim skupinama izabrali imena, osmislili zastave te himne koje su karakteristične za njihovo ime, nakon čega su svoj grupni rad predstavili jedni drugima.

Partner projekta je World Vision.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17