opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je u okviru realizacije Projekta registracije nekretnina, koji se provodi putem kreditnih sredstava Svjetske banke, te putem sufinanciranja u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave i tijelima uprave drugih razina, izvršila nabavu geodetske opreme (GNSS prijemnici) namijenjene unaprjeđenju rada službi nadležnih za poslove održavanja premjera i katastra nekretnina.
GNSS 2

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne jučer je organizirana i primopredaja opreme nabavljene putem spomenutih aktivnosti. Ravnatelj Uprave Željko Obradović je prisutne predstavnike općinskih službi upoznao s trenutačnim aktivnostima i projektima koje Uprava realizira, a najviše zanimanja prisutni su pokazali za projekt Svjetske banke koji provodi Uprava (Projekt registracije nekretnina).

Satelitski prijemnici su namijenjeni za rad u mreži permanentnih stanica te predstavljaju najmodernije dostignuće tehnologije u ovoj oblasti. Točnost koju instrumenti uz pomoć mrežnih korekcija dostižu je ispod 2 cm. Također, osigurana je i tehnička potpora u razdoblju od jedne godine. Dobavljač opreme, „Geokom“ d.o.o. Sarajevo, prema potpisanom ugovoru bit će dostupan za pružanje dodatne pomoći i održavanje obuka za rad na spomenutom instrumentariju.

Jedna od općina koja sudjeluje u projektu je i Općina Kreševo. Vrijednost opreme koju je Općina dobila iznosi 21.645 KM sa PDV-om, a Općina je vlastitim sredstvima sudjelovala u iznosu od 5.200 KM.
GNSS 3
GNSS 1

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17