info@kresevo.ba +387 (0) 30 806 602

Povoljan prostor za rad i ulaganje

thumbnail_20210506_182307.jpg

Temeljni cilj ukupnog gospodarskog razvoja Općine Kreševo je održivi razvoj koji se bazira na kompatibilnosti okoliša sa ekonomskog, kulturno-socijalnog i prostornog aspekta, temeljenog na znanju, visokoj tehnologiji i inovacijama.

Angažman gospodarstvenika i lokalne vlasti usmjeren je na stvaranje ambijenta ugodnog za profitabilnu ekonomiju i ambijenta povoljnog za investiranje, ravnomjeran razvoj cijelog područja općine, podrška poduzećima u identifikaciji i prevladavanju kriznih situacija.

Poduzetnička zona Resnik se nalazi unutar obuhvata Prostornog plana Kreševo i sastoji se od dva dijela: pretežito izgrađenog dijela i pretežito neizgrađenog dijela za kojeg je utvrđena obveza izrade „Urbanističkog plana-Zoning plana uređenja poduzetničke zone Resnik“.

Poduzetnička zona ima ukupnu površinu  43,4 ha. Obuhvaćeni prostor poduzetničke zone se nalazi u katastarskim općinama Mratinići i Alagići, između naselja Stojčići –Polje ,Volujak i Resnik, neposredno uz regionalnu cestu R443 i R443a.  Prostor se proteže na zemljištu od ceste u smjeru sjeveroistok, u pojasu dužine oko 600 m i širine oko 700 m.

Namjena Poduzetničke zone Resnik je gospodarska što podrazumijeva površine namijenjene za proizvodne, obrtničke i zanatske djelatnosti i usluge, te za trgovinu i skladištenje.Pored osnovnih djelatnosti, moguće je na površinama poduzetničke zone  razviti i drugu djelatnost – prateću ili u funkciji osnovne djelatnosti, na način da ona ne ometa proces gospodarske djelatnosti. Nositelj i organizator razvoja poduzetničke zone Resnik je Općina Kreševo.

Najnovije na portalu

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Općina Kreševo

Fra Grge Martića 62, 71260 Kreševo

telefon: +387 (0) 30 806 602

opcina@kresevo.ba

Sva prava pridržana - 2007-2024 Općina Kreševo
Design and development SIK computers

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje.

Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića