• PODSTRANICE

Pronađeni počinitelji 18 krađa na području općina Kreševo, Fojnica i Kiseljak

Policijski službenici MUP-a ŽSB su u proteklom razdoblju rasvijetlili 18 krađa koje su se dogodile na području Kiseljaka, Kreševa i Fojnice. Osumnjičeno je osam osoba.
MUPProteklih mjeseci je na području Kiseljaka izvršeno deset provalnih krađa u obiteljske kuće a razbojnici su ukrali veću količinu nakita, tehničke robe, 2 LCD televizora kao i informatičku opremu, čime je pričinjena znatna materijalna šteta. 

Radeći na ovim slučajevima policijski službenici PS Kiseljak došli su do saznanja da su izvršitelji navedenih krivičnih djela A.S., rođen 1975. godine, i E.H., rođen 1975. godine, obojica iz Sarajeva, protiv kojih će biti podneseni izvještaji nadležnom županijskom tužiteljstvu. 

Policijski službenici PS Kreševo u suradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Kiseljak, uspješno su rasvijetlili pet krivičnih djela provalne krađe počinjenih na području općine Kreševo. Kako je saopćeno iz MUP-a ŽSB, početkom 2018. godine izvršena je provala u obiteljsku kuću u mjestu Crnići, općina Kreševo, na štetu Đ.N., iz koje je ukraden elektro aparat za varenje, ubodna pila i manometri sa nekoliko plinskih boca. U lipnju prošle godine izvršena je provala u obiteljsku kuću u Deževicama na štetu A.V., kada su ukradena dva LCD televizora i sitni kućni inventar. U istom razdoblju izvršena je provala u još jednu kuću u Deževicama, na štetu Z.P, iz koje su otuđeni bušilica marke "bosch", motorna pila, električni bojler kao i određena količina elektro kabla, dok je u srpnju ove godine izvršena provala u prostorije poduzeća "Forum" d.o.o., vlasništvo I.T. iz Kreševa, kada je ukradeno pet radijatora za centralno grijanje i jedan kompjuter.

"Koordiniranim operativnim aktivnostima koje su poduzimane u cilju rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela, policijski službenici PS Kreševo došli su do saznanja da su osumnjičeni za ova djela Ž.B i S.P. iz Kreševa te M.K. iz Fojnice. U suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje", navodi se u saopćenju.

Policijski službenici PS Fojnica naknadno su rasvijetlili četiri krivična djela provalne krađe. Došli do saznanja da su osumnjičeni za ova djela M.K. iz Fojnice te Ž.B i S.P. iz Kreševa. Oni su 18. XII 2016. godine provalili u obiteljsku kuću u mjestu Bistrica te ukrali dva električna uređaja i određenu količinu prehrambenih artikala. Oni su 27.XII. iste godine provalili su i u crkvu sv. Franje u mjestu Lužine, općina Fojnica, odakle su otuđili novac, a 20. siječnja prošle godine i u crkvu u mjestu Polje Šćitovo, iz koje ništa nisu ukrali. U travnju prošle godine provalili su u obiteljsku kuću u mjestu Luke iz koje su ukrali novčanik s novcem i osobnim dokumentima.

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

izborzanajdvoriste

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Svibanj 2020
N P U S Č P S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png