opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Župa Deževice je jedna od župa u Vrhbosanskie nadbiskupije, koju je ratni vihor pokušao slomiti, ali ne i slomiti iz temelja. Dokaz čvrste vjere i odanosti Bogu i Crkvi Deževičana jeste njihov stalni dolazak i kontakt s rodnom grudom. To čine svake Mlade nedjelje, kada slave velikog franjevca fra Jakova Markijskog, a poseban dan je ipak blagdan Gospe Snježne. 
070
Tako je bilo i ove godine, a u Deževice se slilo mnoštvo vjernika iz lepeničke, lašvanske, viteške, uskopaljske i bugojasnke doline. Duhovni program započeo je u prijepodnevnim satima molitvom Gospine krunice.  Misno slavlje predvodio je don Marko Škraba, svećenik vrhbosanske nadbiskupije koji je trenutno na studiju u Rimu, u koncelebraciji sa župnicima Kreševskog dekanata na čelu s dekanom preč. fra Stipanom Radićem. Na samom početku Misnog slavlje sve okupljene pozdravio je domaći župnik don Marin Marić.

Duhovni program u popodnevnim satima započeo je molitvom Gospine krunice, a misno slavlje predvodio je preč. Marko Majstorović, katedralni župnik u Sarajevu, u koncelebraciji s još trojicom svećenika.
Nakon mise je slijedio je križni put od crkve do svetišta sv. Jakova, koji je također predvodio preč. Marko Majstorović, a za skladno pjevanje pobrinula je se sestra Veselka Grebenar, KBLJ.
Središnje Misno sutra, na vanjskoj proslavi blagdana Gospe Snježne, predvodit će fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

069068067066065064063062061

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17