opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Na poziv KUD-a „Izvor“ iz Generalskog Stola kreševska podružnica HKD „Napredak“ gostovala je u 8.i 9. srpnja na „Koncertu ljeta“ u Toplicama Lešću.
151
Uz domaćine, KUD „Izvor“, te kreševske „napretkovce“, nastupili su još i  KUD „Mate Balota“ iz Raklja (Istra) te Kulturna udruga iz Dubrovnika. U zabavnom dijelu programa pjevali su Mirko Cetinski i „Cantaduri“, Jelena Kuliš Džoja i Šima Gašparac.
Kreševski „Napredak“ predstavili su mješoviti pjevački zbor te starija folklorna skupina. Sudeći po reakcijama publike i čestitkama domaćina te  ostalih sudionika, nastup je bio i više nego uspješan. Naročito oduševljenje izazvala su djeca obučena u narodne nošnje koja su, poput pravih profesionalaca, iako nakon dugog putovanja i nesnosne vrućine, odigrala zahtjevnu koreografiju s osmjehom i bez greške. Odmah nakon nastupa uslijedio je poziv za gostovanje u Karlovcu.

Nakon programa veselje i druženje proteglo se dugo u noć, a već sutradan su „napretkovci“ bili gosti u Ribniku, na proslavi Dana župe, gdje je ponovljen nastup svih sudionika iz prethodne večeri.
150149148147

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17