Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Javna rasprava o "SAMOUSLUŽNOJ AUTOPRAONICI" Resnik

sluzba cz

Na temelju članka br.147. Zakona o upravnom postupku (Sl. novine FBiH 2/98) i na temelju članka br. 34. i članka br. 40. Zakona o zaštiti okoliša (Sl. novine KSB/SBK 4/05), u predmetu izdavanja OKOLIŠNE DOZVOLE ZA NOVO POSTROJENJE KOJEMU JE NAMJENA „SAMOUSLUŽNA AUTOPRAONICA“, Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina zakazuje:

JAVNU RASPRAVU

Javna rasprava će se održati dana 15.02.2013. (petak)  s početkom u 13.00 sati u prostorijama općinske zgrade Vijećnice u ul. fra Grge Martića bb.

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina poziva  predstavnike MZ-a općine Kreševo, zainteresirane pravne i fizičke osobe, nevladine Eko-udruge, kao i pučanstvo koje gravitira u području izgradnje, da učestvuju u javnoj raspravi u postupku  IZDAVANJA OKOLIŠNE DOZVOLE ZA POSTROJENJE KOJEMU JE NAMJENA „SAMOUSLUŽNA AUTOPRAONICA“,  u mjestu Resnik na kp br-17/5 K.O. Mratinići, čiji je investitor „MILIČEVIĆ“ D.O.O. KREŠEVO iz Kreševa.

 Cilj javne rasprave je utvrđivanje relevantnih podataka i činjenica  neophodnih za odlučivanje u vezi spomenutog predmeta. Prijedlozi, mišljenja i sugestije  kao i sva potrebna dokumentacija dostupna je na uvid u spomenutoj  Službi Općine Kreševo.

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove

 i katastar nekretnina

 

 

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.