Tajnik Općinskog vijeća

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Tajnik Općinskog vijeća

Boso BoanjakTAJNIK OPĆINSKOG ORGANA  UPRAVE - OPĆINSKOG VIJEĆA

Boso Bošnjak

 

Prava, obveze i odgovornosti Tajnika Općinskog organa uprave regulirane su Zakonom o državnoj službi u Federaciji BiH, Statutom Općine Kreševo, Poslovnikom Općinskog vijeća i Pravilnikom o unutarnjem ustrojstvu Općinskog organa uprave Općine Kreševo.Poslovi i zadaci Tajnika su da pomaže predsjedatelju Općinskog vijeća u pripremanju sjednica i osiguravanju  uvijeta za rad Općinskog vijeća, radi na izradi Statuta Općine, Poslovnika Općinskog vijeća i drugih normativnih akata vezanih za rad Općinskog vijeća, obavlja stručne poslove za povjerenstva koje formira Općinsko vijeće, organizira izradu «Službenog glasnika Općine Kreševo», organizira rad osobe koja obavlja administrativno-tehničke poslove za Općinsko vijeće, obavlja poslove vezane za status Općinskog vijećnika u skladu sa Izbornim zakonom BiH, koordinira rad Općinskih službi za upravu u cilju  realiziranja  poslova  utvrđenih u programu rada Općinskog načelnika i Općinskog vijeća, obavlja i druge poslove i zadatke utvrđene Zakonom o državnoj službi u Federaciji BiH i Poslovnikom o radu Općinskog vijeća.

 

Tajnik Općinskog organa uprave za obavljanje poslova i zadataka odgovoran je  predsjedatelju Općinskog vijeća i Općinskom načelniku.

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.