Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Obavještenje -poziv

gospodarstvo

Kreševo,25.06.2013.

                                         Poziv na javnu raspravu

 

Služba za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb Općine Kreševo u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva KSB poziva sve zainteresirane na javnu raspravu povodom raspravljanja o Nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu Kantona Središnja Bosna.

Na temelju zaključka Skupštine Kantona Središnja Bosna broj 01-02-222/13 od 06.06.2013., te akta Ministarstva gospodarstva broj 03-02-142/13 od 14.06.2013. Služba za gospodarstvo,braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb Općine Kreševo:

                                            OBAVJEŠTAVA

I.

Uvid u Nacrt Zakona o javno-privatnom partnerstvu KSB  može se izvršiti svakim radnim danom od 7-15 sati  u prostorijama Općine Kreševo, Fra Grge Martića bb, Kreševo-ured broj 9. Obzirom da  smo od Ministarstva tražili Nacrt i u elektronskoj formi, ukoliko isti dobijemo, objavit ćemo ga na stranici Općine Kreševo - www.kresevo.ba

II.

Javna rasprava će se održati  u zgradi vijećnice Općine Kreševo, Fra Grge Martića bb, Kreševo, dana 03. srpnja (srijeda) 2013 g. s početkom u 13.30 sati.

III.

Postupak provođenja javne rasprave vršit će Stručno povjerenstvo ispred Ministarstva gospodarstva KSB.

Cilj javne rasprave je upoznavanje Općinskih vijeća i drugih subjekata sa područja općina o sadržaju i prednostima javno-privatnog partnerstva, te omogućavanje da isti iznesu svoje mišljenje i stavove po pitanju Nacrta zakona o JPP.

IV.

Pisana mišljenja, primjedbe i prijedloge možete dostaviti prilikom provođenja javne rasprave ili poštom u Općinu Kreševo ili neposredno Ministarstvu gospodarstva KSB. Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti u Službu za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb –ured broj 9.

V.

Na javnu raspravu, između ostalih, pozivaju se:

-Vijećnici Općinskog vijeća Općine Kreševo

-predstavnici Općine Kreševo

-Udruga poslodavaca Općine Kreševo i gospodarstvenici općine Kreševo

-obrtnici općine Kreševo

-ostali zainteresirani nevladin sektor

VI.

O javnoj raspravi će se sačiniti zapisnik sa konstruktivnim prijedlozima te iste uzeti u obzir prilikom podnošenja Prijedloga Zakona Skupštini KSB na razmatranje.

VII.

Ova obavijest bit će objavljena na oglasnoj ploči i službenoj Internet stranici Općine Kreševo (www.kresevo.ba).

 

Služba za gospodarstvo,braniteljsko  invalidsku i socijalnu skrb

 

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.