Obavijesti iz službe

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Poziv poljoprivrednim proizvođačima

gospodarstvo

Kreševo, 25.06.2013.

                                                POZIV

Pozivamo poljoprivredne proizvođače sa područja Općine Kreševo, a koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstva i registar klijenata, da od 01.07.2013. godine (ponedjeljak) mogu podnositi zahtjeve za Novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2013 godinu iz Proračuna Kantona Središnja Bosna :

Zahtjevi se podnose u Službu za gospodarstvo, braniteljsko invalidsku i socijalnu skrb, ured broj 3.

Rok za podnošenje zahtjeva je 31.07.2013.

Sve ostale informacije se mogu dobiti u uredu broj 3 ili na telefon 806-602 lokal 103.

                                                                                                POMOĆNICA OP. NAČELNIKA

                                                                                                    Anita Uskoković dipl.iur

Privitci:
DatotekaOpisKreatorVeličina datoteke
Preuzmite ovu datoteku (Kantonalno uputstvo za 2013 g..doc)Kantonalno uputstvo za 2013 g..doc Anita Uskoković153 Kb

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.