Početna

E-Uprava

Poštovani posjetitelji,
Trudili smo se na ovoj stranici približiti vam općinsku administraciju i pomoći Vam u rješavanju svakodnevnih poslova ...
 
Na ovom mjestu u narednom periodu bit će dostupne usluge e-Uprave.
 
Pokušat ćemo na svako vaše pitanje odgovoriti, udovoljiti dobronamjernoj sugestiji stoga Vas molimo da nas za sve prijedloge kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
E-uprava

Općinske službe

Načelnik odgovara

OPĆINSKI GLASNIK

Informativni portal

Trailer 3 međunarodne Extreme Enduro utrke "Fenix" Kreševo 2017.

Pogledajte trailer 3 od ukupno osam, koji predstavlja najavu međunarodne Extreme Enduro utrke. Utrka će od 25. do 27. kolovoza 2017. godine biti održana u Kreševu.


Naredni traileri bit će predstavljeni svakih nekoliko tjedana, a kroz njih se promoviraju sama utrka, kreševski kraj sa zavidnim ljepotama i sportsko-turističkim potencijalima, te vjerni sponzori utrke, koja nosi službeni naziv ''Fenix'' Kreševo 2017.

Trailer možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=SIBOBuyW_co

Odluka o izboru najboljeg ponuditelja - redovito održavanje lokalnih putova

Opširnije...
Opširnije...

Opširnije...

Načelnik Pejak s predstavnicima mjesnih zajednica

Danas je održan sastanak općinskog načelnika Renata Pejaka s predstavnicima mjesnih zajednica.

Opširnije...

Sastanku su nazočili Branko Ivičević, predsjednik Mjesne zajednice Polje, Zdravko Franjčević, predsjednik Mjesne zajednice Kreševo, te njegov zamjenik Sead Skopljak, Jasmin Ramić, predsjednik Mjesne zajednice Crnići, te njegov zamjenik Mato Tomić.

Razgovaralo se o suradnji mjesnih zajednica s Općinom te o inicijativama mjesnih zajednica za realizaciju projekata i

Potpisan sporazum o provođenju projekta stambenog zbrinjavanja devet obitelji

U uredu načelnika potpisan je sporazum o provođenju Podprojekta BiH4 (2015) Državnog stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa. 

Opširnije...

Sporazum je zaključen između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te Općine Kreševo.

Općina Kreševo je jedno od područja u kojima će biti implementiran navedeni projekt, kroz koji će biti omogućeno trajno stambeno

Uskrsna čestitka načelnika Općine Renata Pejaka i predsjedatelja Općinskog vijeća Mirsada Beganovića

U ozračju Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, koji simbolizira svjetlo i vjeru u život, svima onima koji ga slave žeimo da podijele radost blagdana s najbližima, u krugu obitelji i dragih prijatelja, u miru i blagostanju. 

Opširnije...

U ime Općine i Općinskog vijeća Kreševo te naših suradnika i djelatnika, kao i u osobno ime, želimo vam sretan Uskrs.

načelnik Općine                                   predsjedatelj Općinskog vijeća

Renato Pejak                                           Mirsad Beganović

UPOZNAJMO SVOJE KORIJENE!

knjige 2

Iz tiska je izašla knjige Mile Jukića Katolički rodovi župa Kreševo, Lepenica (Banbrdo), Kiseljak i Deževice 1742.-1992. godine.

Knjiga je A4 formata, u dva toma, sa ukupno 484 stranice, a u njoj su obrađeni podrijetlo i vrijeme doseljenja pojedinih rodova, njihova kretanja na navedenom području te doneseni brojni drugi podaci. Tiskana je u tvrdom i u broširanom uvezu.

Osnovu knjige čine popisi katolika u BiH biskupa fra Pavla Dragićevića (1742.) i fra Marijana Bogdanovića (1768.), podaci iz matičnih knjiga krštenih, vjenčanih i umrlih Franjevačkog samostana Kreševo od 1765.

godine do 1992. godine te matičnih knjiga župa Banbrdo, Kiseljak i Deževice od vremena njihovog osnutka do kraja obrađenog razdoblja.

Obavljena su i terenska te istraživanja dostupne literature vezane za ovu temu.

Kroz matice su obrađena imena više od 150.000 osoba rođenih, vjenčanih i umrlih od 1742. do 1992. godine, a istraženo je podrijetlo te ostali bitni podaci o više stotina prezimena/rodova koji su nekad živjeli ili i danas žive na navedenom području. U knjizi su doneseni i faksimili za većinu prezimena, uglavnom pisani latinskim jezikom. Knjiga se može kupiti kod „Foto-Stanića“, narudžbom kod izdavača, Udruge „Klepsidra“, na e-mail klepsidra.klepsidra@gmail.com, ili kod autora, narudžbom na broj 063/339-639.

Vijesti kresevo.info