opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Zahvaljujući financijskoj potpori Vlade Republike Hrvatske, točnije Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u iznosu od 18.000 kuna, u Srednjoj školi „Kreševo“ realiziran je projekt „Izrada CNC stroja za potrebe praktične nastave u školi“. Sredstva su dodijeljena temeljem Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu.
CNCq
Odobrenim sredstvima nabavljeni su dijelovi potrebni za izradu CNC stroja. Od naručenih dijelova voditelj projekta, profesor Pavao Sović, sastavio je CNC stroj, koji je smješten u kabinet praktične nastave.
Cilj projekta bilo je poboljšanje uvjete za praktičnu nastavu u školi, u čemu se i uspjelo, pa će učenici koji se školuju za zanimanje tehničar za računalstvo i posebno učenici zanimanja CNC operateri imati priliku u školi usavršiti svoja teorijska znanja i primijeniti ih kroz praktičnu nastavu na navedenom stroju.
Svojim dimenzijama CNC stroj zauzima površinu jedne školske klupe i prenosiv je, što olakšava njegovu primjenu u školi u okviru nastavnog procesa.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17