• PODSTRANICE

Završen projekt razvoja ruralnog turizma

Zavičajna udruga „Kreševski citrin“ jučer je, u suradnji s „Alteruralom“ i njihovim partnerima „Eurogites“, PD „Vranica“ i Udrugom žena „Strica-Zarudje“, u restoranu „Stari ribar“ uspješno organiziralo svečano zatvaranje projekta za razvoj ruralnog turizma na široj periferiji Sarajeva. Projekt je financiran sredstvima Europske unije.
Citt 1Na početku je prikazan kratki dokumentarni film o aktivnostima projekta, kroz koji je prezentirana stvarna slika o ruralnom turizmu u središnjem dijelu BiH. Udruge su predstavile kompletirani rad, ostvaren kroz promociju, tehničke radionice i studijske posjete, te je istaknuta važnost suradnje nevladinog i vladinog sektora. Predstavljene su nove brošure i karte koje opisuju četiri tematske rute: najljepša sela, proizvođači spore hrane za kupovinu autentičnih domaćih proizvoda, deset laganih obiteljskih pješačkih staza i jednostavnih biciklističkih staza na sjevernim sarajevskim planinama.

Projekt je trajao tri godine, počevši od rujna 2016. godine, a proveden je u sedam općina na širem području Sarajeva: Kreševo, Fojnica, Vareš, Ilijaš, Sarajevo Stari grad, Sarajevo Centar i Istočni Stari grad.

Svečanost je otvorio Renato Pejak, načelnik općine Kreševo. On je, poput svojih kolega, načelnika općina Vareš i Fojnica, Zdravka Maroševića i  Sabahudina Klisure, podsjetio na važnost međusobne suradnje i značaj ruralnog turizma kao jednog od generatora ruralne ekonomije u BiH.

Prisutnost Europske unije kroz ovakve projekte pomaže lokalnoj zajednici da usmjeri već postojeće potencijale u održivi razvoj i nove oblike ekonomskog organiziranja.

Među sudionicima, kojih je bilo više od 50, bili su prisutni i predstavnici EU u BiH  Gianluca VanniniAjša Adrović-Bešlagić. U programu izlaganja riječ su imali svi projektni partneri,  Miro Matošević, direktor Turističke organizacije SBK/KSB, predstavnik Turističke organizacije Istočno Sarajevo Predrag Lopatić te Dragan Đerić, vlasnik seoskog domaćinstva "Hotel Promaja". Na kraju programa gostima se obratio i Hamid Kujraković, kuharski šef i trener uključen u projekt.

Događaju su prisustvovali dizajneri, treneri, volonteri, vlasnici seoskih domaćinstava i seoskih gostionica. i drugi akteri uključeni u projekt.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 205.832 eura, a od čega je Europska unija osigurala 184.832 eura.

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

colorful-flower-garden_1373-544.jpg

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Kolovoz 2020
N P U S Č P S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png