• PODSTRANICE

Projekt jačanja turističkih destinacija oko Sarajeva završava u Kreševu

Trogodišnji projekt „Jačanje turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije“, koji se provodio u sedam općina na širem području Sarajeva;  Kreševu, Fojnici, Varešu, Ilijašu te sarajevskim općinama Stari grad,  Centar i Istočni Stari grad, priveden je kraju.
tursitZavičajna udruga "Kreševski citrin", specijalizirana za traženje i prezentaciju minerala i kristala te geo-turizam. u suradnji s organizacijom „Alterural“ i  njihovim partnerima "Eurogites", Planinarsko društvo "Vranica" i Udruženje žena „Strica-Zaruđe“, organiziraju svečanost zatvaranja.

Slogan projekta, financiranog od strane EU, bio je „Otkrij BiH kroz sela“, kao najbolja vrata za posjetitelje da dodirnu dušu i ljepote BiH.

„Seoski turizam može doprinijeti obogaćivanju i produžavanju boravka turista i u našem glavnom gradu“, kažu u organizaciji „Alterural“ te naglašavaju kako će svečanost zatvaranja projekta ujedno biti i prilika da udruge oko projekta predstave kompletne aktivnosti, uključujući obrazovne aktivnosti za profesionalizaciju sektora i objavu dvije studije o ovom turističkom sektoru u BiH koji itekako ima perspektivu. Uz emitiranja videa, ovom će prilikom biti podijeljene nove brošure i karte koje opisuju četiri tematske rute: najljepša sela, proizvođači spore hrane za kupovinu autentičnih domaćih proizvoda, deset laganih obiteljskih pješačkih staza i jednostavnih biciklističkih staza na sjevernim sarajevskim planinama. Ukupna vrijednost projekta, koji uključuje mnoge lokalne udruge, iznosi  205.832 eura, od čega je najveći dio iznosa, 184. 832 eura, osigurala Europska unija, iz fondova namijenjenih razvoju ruralnog turizma.

Manifestacija zatvaranja projekta je planirana za srijedu 25. rujna u restoranu „Stari ribar“ u Kreševu. Okupit će glavne sudionike  uključene u projekt, uključujući načelnike  nekih od općina u kojima se provodio, poput Kreševa, Fojnice i Vareša, potom vlasnike farmi, seoskih gostionica, kao i druge aktere, poput trenera, istraživača, dizajnera i volontera.

(artinfo.ba)

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

izborzanajdvoriste

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Siječanj 2020
N P U S Č P S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png