opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Sinoć je u povodu obilježavanja Dana općine u „Napretkovom“ domu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Kreševo.
DSC02220Sjednica je započela intoniranjem himne BiH te himnom hrvatskog naroda „Lijepa naša“, koju su izveli članovi mješovitog pjevačkog zbora kreševske podružnice HKD „Napredak“ pod ravnanjem Marije Pervan, nakon čega je odana počast poginulim braniteljima i preminulim članovima Općinskog vijeća.

Zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća Franjo Marijanović otvorio je sjednicu, čestitavši Dan općine, a katolicima i patron župe, blagdan Velike Gospe. Nakon njega, riječ je dobio načelnik Općine Renato Pejak.

Načelnik Pejak podnio je vrlo detaljan izvještaj o aktivnostima općinske administracije u proteklih godinu dana te iznio planove za naredno razdoblje. Kad je riječ o aktivnostima od prošlog Dana općine, Pejak je na prvo mjesto stavio rekonstrukciju putne prometnice Kreševo – Kiseljak, a važno mjesto dao je i brojnim lokalnim infrastrukturnim i drugim projektima (izgradnja obilaznice u Kojsini, rekonstrukcija puta Bukva - Brnjaci, proširenje ceste kod Doma zdravlja, završetak aneksa sportske dvorane, radovi na uređenju školskih objekata, radovi na izgradnji i daljnjem uređenju samostanskog muzeja, ulaganja na planu bolje opskrbe električnom energijom, ulaganja u JKP „Kostajnica“, izgradnja rasvjete u većem broju sela, ulaganja u poljoprivrednu zadrugu, stipendiranje studenata, brigu za mlade, itd.). Naglasio je kako je suradnja s Općinskim vijećem odlična, a zahvalio je i višim instancama vlasti, posebno apostrofiravši Federalno ministarstvo prostornog uređenja i ministra Josipa Martića, te  kreševskim gospodarstvenicima. Nova radna mjesta osigurao je „Sarajevski kiseljak“, a 44 žene zaposlila je austrijska tvrtka "RE Industris", koja je nedavno otvorila pogon u Kreševu.

Nazočnim su se potom obratili i predsjednik Federacije Marinko Čavara te veleposlanica Republike Bugarske u BiH Augustina Cvetkova-Karabaseva, koja je načelniku Pejaku uručila zahvalnicu za plodnu suradnju, a Pejak njoj umjetničku sliku s motivom starog Kreševa.

Na kraju sjednice uručena su i priznanja onima koji su u proteklih godina pokazali najviše kad je u pitanju izgled naše općine. Nagradu za najbolje uređeno selo dobili su mještani Resnika, a u njihovo ime ju je primio Josip Šakić, dok su u kategorijama za najuređeniji balkon i dvorište nagrade primili Slavica Tavra, Marina Kožul i Jozefa Čelan. Posebnu zahvalu za odličnu suradnju dobio je direktor kreševske „Šumarije“ Stjepan Kvesić.

Sjednici su, uz predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti te kreševske gospodarstvenike, prisustvovali i brojni gosti, a u izravnom prijenosu pratio ju je i Radio Herceg-Bosne.
DSC02170DSC02181DSC02160DSC02164DSC02183DSC02186DSC02196DSC02198DSC02204DSC02214DSC02216DSC02218DSC02219

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17