opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Od 8. kolovoza razvojačeni branitelji mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu, a sukladno Zakonu o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji ("Službene novine Federacije BiH ", broj: 54/19).
Razvojačeni
Pravo na egzistencijalnu novčanu naknadu može ostvariti razvojačeni branitelj sa navršenih 57 godina života pod uvjetom da je bio pripadnik Oružanih snaga najmanje 12 mjeseci, da je kod nadležne službe za zapošljavanje prijavljen kao nezaposlena osoba najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava,ukoliko ima prijavljeno prebivalište na području Bosne i Hercegovine i ako ostvaruje mjesečne prihode manje od 174,03 KM.
Pravo na egzistencijalnu novčanu naknadu može ostvariti razvojačeni branitelj sa navršenih 65 godina života pod uvjetom da je bio pripadnik Oružanih snaga najmanje 12 mjeseci, ukoliko ima prebivalište na području Bosne i Hercegovine i ako ostvaruje mjesečne prihode u iznosu manjem od 174,03 KM.
Zahtjev sa potrebitom dokumentacijom podnosi se općinskoj službi za GOSPODARSTVO,BRANITELJSKO-INVALIDSKU I SOCIJALNU SKRB koja rješava u prvom stepenu o pravu na novčanu egzistencijalnu naknadu.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17