• PODSTRANICE

Predstavljene knjige Karlovčanina Tomislava Beronića

Sinoć je u „Napretkovom“ domu održana treća manifestacija u sklopu ovogodišnjih "Svibanjskih dana kulture".
Bero 1Kreševskoj publici predstavljen je književnk Tomislav Beronić iz Karlovca. Njegove knjige Peta dimenzija i Tajanstveni tekton, beletristika  ispunjena motivima misterije i znanstvene fantastike, čitaju se, rečeno je, uz ostalo, na promociji, „u jednom dahu“.

Promocija je koncipirana zanimljivo i neuobičajeno, i to zahvaljujući članovima "Net.Theatra" iz Kreševa, koji su je, na čelu s voditeljicom, glumicom Anom Franjčević, osmislili i vodili. Prvi dio promocije bio je  scenska postavka: članovi „Net.Teatra“ su oživotvorili scenu iz knjige Peta dimentija u kojoj glavni lik, mlada znanstvenica Dorothea Eden (Anđela Marić) i njen partner Dorian (Ivan Nujić) ulaze u veliku dvoranu „Napretka“ i tu, na sceni, otkrivaju portal koji vodi u petu dimenziju, gdje se Dorothea susreće s tektonom Tomislavom Beronićem, odnosno svojim kreatorom. Tako su na originalan način predstavili autora i čuli detalje iz njegove vrlo osebujne biograije, iz koje se moglo naslutiti otkud dolaze ideje za ove dvije knjige.

U drugom dijelu su članovi „Net.Teatra“ Anđela Marić, Ivan Nujić, Ena Barbić, Leona Trogrlić i Anđela Tadić, zajedno s Anom Franjčević, postavljali pitanja autoru, pa je publika imala prigodu doznati nešto više o knjigama i Tomislavovim planovima za budućnost.

Druženje i razgovor su, kao i uvijek u ovakvim prigodama, nastavljeni u maloj dvorani uz prigodan domjenak.

Bero 4Bero 5Bero 2

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

izborzanajdvoriste

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Veljača 2020
N P U S Č P S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png