opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Jučer je u Hrvatskom domu u Vitezu održan sastanak predstavnika općina i braniteljskih udruga iz općina Središnje Bosne s predstavnicima poduzeća „Podravka“ iz Koprivnice, a glavna tema bilo je osnivanje braniteljskih zadruga. Sastanku su nazočili i kreševski načelnik Renato Pejak te predstavnici kreševskih podružnica udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Podravka
„Podravka“ širi svoju mrežu dobavljača i u BiH, a u tom smislu je već animirala članove braniteljskih udruga u Hercegovini i Posavini. Kad je u pitanju Središnja Bosna, osnovana je braniteljska zadruga u Busovači, a taj projekt je Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske podržalo sa 100.00 kuna. Zadruga ima 35 članova iz te i susjednih općina, a sad bi trebalo krenuti dalje, kako bi bile premrežene sve srednjobosanske općine, posebno na planu otkupa voća i povrća.

Doneseni su i konkretni zaključci, a sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva branitelja, kao i hrvatski dužnosnici u tijelima izvršne i zakonodavne vlasti Županije Središnja Bosna.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17