opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U Kreševu je danas održana još jedna od radionica na temu „Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diverzifikacije ruralne ekonomije“.
Div 2
Radionica je za temu imala značaj suvenira u okviru turističke ponude, a sudjelovalo je dvadesetak turistčkih djelatnika iz većeg broja općina, uključujući i pojedince koje se žele baviti ili se već bave ruralnim turizmom. Kreševo je u spomenutom području odličan primjer, budući da ima potkovano jaje, suvenir originalan u svjetskim razmjerima.

Projekt je vrijedan 205.832 EUR, od čega je 184.832 EUR osigurala Europska unija. U projekt su uključene općine Kreševo, Fojnica, Vareš, Ilijaš, te tri sarajevske općine: Centar, Stari Grad i Istočni Stari Grad, a traje do rujna 2019. godine. Ciljevi projekta su ohrabriti interesne skupine i potaknuti angažiranost građana kako bi se stvorilo više prigoda za zaposlenje u ruralnom području, pružiti prigodu za stjecanje novih profesionalnih vještina kako bi se omogućile inovacije, samozapošljavanje i uvjeti za ostvarivanje dodatnih prihoda u ruralnim područjima te kako bi bio osnažen održivi model ruralne ekonomije.

Koordinator projekta je Udruženje za razvoj ruralnog turizma Alterural“ iz Sarajeva, a u realizaciji, uz ostale, sudjeluje i Zavičajna udruga „Kreševski citrin“. 

Div 01Div 3Div 4

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17