opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Helsinški odbor za ljudska prava, uz potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Veleposlanstva Njemačke u BiH, te u suradnji sa županijskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa, organizirao je u etno selu „Čardaci“ u Vitezu trodnevnu edukaciju za učenike srednjih škola, na području regije Središnja Bosna.
Usa id 3Učenici Srednje škole „Kreševo“: Ivan Nujić, Monika Kraljević, Edin Beganović, Mia Marić, Elvir Agić i Veldana Kečo, u pratnji profesorice Ane Čalaga, aktivno su sudjelovali na trodnevnom treningu „Građanska misija obrazovanja“.
Interaktivna predavanja i kreativne radionice pružile su učenicima mogućnost usvajanja znanja o temeljnim ljudskim pravima, interkulturalnosti, obrazovanju za mir, nenasilnoj komunikaciji i transformaciji sukoba, te su ih potaknule na promišljanje i iskazivanje vlastitog stava o ulozi mladih u procesu izgradnje mira.
U završnoj fazi projekta učenici će praktično primijeniti svoje znanje kroz organizaciju vlastitih kreativnih radionica u školi te probuditi svijest ostalih učenika o važnosti obrazovanja za mir i zagovaranja pozitivnih društvenih promjena.
Usa id 1Usa id 2Usa id 4Usa id 5

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17