opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Jučerašnji posjet općini Kreševo predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović započeo je simboličnim puštanjem u rad novog proizvodnog pogona „Stanić grupe“, a posjetio je i muzej Franjevačkog samostana.
Djusi 1Nakon što je od "Agrokora" kupila brend "Juicy" i dio njihovih pogona, "Stanić grupa" je sada novom proizvodnom linijom proširila pogon, čime je značajno ojačala svoju izvoznu strategiju.

- Ovo je najbolji način prezentacije domoljublja, ulaganje u svoju sredinu i svoju domovinu - kazao je Dragan Čović na svečanosti otvorenja, kojem je nazočilo i brojno izaslanstvo HDZ-a i HNS-a, kao i gospodarstvenici Središnje Bosne, čestitavši predsjedniku Uprave ove grupacije Svjetlanu Staniću na odvažnosti da svoju ideju i viziju realizira u svom Kreševu.

Svjetlan Stanić se zahvalio svim poslovnim partnerima koji su pomogli pri realizaciji investicije te najavio daljnje planove poslovnog širenja „Stnić grupe“, posebno zahvalivši Draganu Čoviću na potpori.
Izaslanstvo je u Kreševu obišlo i muzej Franjevačkog samostana, gdje je u toku druga faza radova na uređenju, konzervaciji i postavljanju eksponata.

- Predsjednik Čović je od samog početka aktivno uključen u ovaj projekt i drago mi je da danas ima priliku i osobno se upoznati s napretkom radova na izgradnji novog muzeja, kojim ćemo od propadanja sačuvati iznimno vrijednu zbirku eksponata koji svjedoče o dugoj tradiciji i kulturi Hrvata ovoga kraja te je na ovaj način sačuvati dostupnom i za sve naredne naraštaje, kako su to i naši franjevci činili sve ove godine dokazavši bogatstvo ove zemlje, čiji smo i mi dio - kazao je gvardijan Samostana svete Katarine fra Darko Drljo.

Predsjednik Čović se uvjerio i u realizaciju prije obećanog projekta, ponajvećeg za ovu općinu, projekta rekonstrukcije ceste između Kreševa i Kiseljaka, kojom će Kreševo, nakon završetka puta prema Tarčinu, ali i puta u poslovnoj zoni na Resniku, odnosno izlazu na autocestu, konačno biti kvalitetno cestovno povezano, što ć dati novi razvojni impuls ovdašnjem gospodarstvu.

Djusi 3Djusi 5Djusi 6Djusi 8Djusi 4Djusi 7Djusi 2Djusi 9

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17