opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Prije nekoliko dana započeli su radovi na rekonstrukciji dijela ceste Kreševo - Kiseljak, a danas su radilište posjetili čelnici dviju općina i predstavnici investitora.
SKS 6
Ugovor o rekonstrukciji potpisan je krajem kolovoza, a u prvoj fazi bit će rekonstruirana dva kilometra ceste, od Stanića krivine do Tomića. Radove izvodi poduzeće „Grakop“ iz Kiseljaka, a vrijednost radova iznosi 2.244.060 KM. Sredstva je, kroz kreditno zaduženje županijske vlade kod Razvojne banke Federacije BiH, osigurala županijska Direkcija za ceste, a nadzor će obavljati poduzeće „Pronasa“ iz Sarajeva.
Cesta Kreševo - Kiseljak asfaltirana je 1972. godine i otad do danas ovo je najveći zahvat na njoj. Prema riječima Sulejmana Bećirevića, direktora Direkcije za ceste, kolovoz će biti proširen na 6,60 metara, a sve značajnije krivine bit će u dobroj mjeri ispravljene, što će značiti da će prometnica zadovoljavati karakteristike magistralne ceste. O značaju investicije za dvije općine koje povezuje govorili su načelnici Renato Pejak i Mladen Mišurić Ramljak, dok je predstavnik „Grakopa“ Senad Sejdić zamolio građane za strpljenje, pošto će promet zbog radova gotovo stalno biti usporen, a bit će i potpunih obustava, pogotovo kad bude obavljano miniranje, koje je na nekim dijelovima nužno.
Rok za završetak radova je četiri mjeseca, ali će, s obzirom na očekivane vremenske uvjete, teško moći biti ispoštovan, pa se stavljanje rekonstruirane dionice u promet realno ne može očekivati prije proljetnih mjeseci 2019. godine.
Osigurana su i sredstva za drugu fazu projekta, za što će natječaj biti raspisan ovih dana. U drugoj fazi bit će rekonstruiran i 1,5 kilometar ceste između Kreševa i Tomića, te dionica između Stanića krivine i ulaza u Kiseljak, a radovi se već izvode na jednoj od dionica u naselju Resnik.
SKS 4SKS 5SKS 7SKS 8SKS 1SKS 3

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17