opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić na Vrelu svetog Jakova Markijskog blagoslovio je kip sveca.
d 79
Kip je zavjetni dar sestara Antonije Relota i Jelene Perić, koje su porijeklom iz Deževica, a sada žive u New Yorku.
Svetu misu je predvodio Vinko kardinal Puljić. On se u nadahnutoj propovijedi osvrnuo na riječ Evanđelja kao i na nestalnosti koje nosi ovozemaljski život.
"Ovdje dolazimo naučiti od svetog Jakova kako biti vjeran, ustrajan i dosljedan u vjeri. Krize imamo svi, imali su ih i Isusovi učenici, ali moramo priznati sebi i Bogu da smo grešni te prihvatiti savjest kao svojevrstan navigator te ići Božjim putem. Ovo svetište je mjesto u kojem možemo obnoviti svoju hrabrost kako ne bismo pristali na put zloga", kazao je, uz ostalo, Puljić.
Svetoj misi su nazočili brojni hodočasnici iz naše zemlje, ali i iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Švicarske i Italije. Župnik don Marin Marić posebno se zahvalio kardinalu, dobročiniteljicama koje su donirale blagoslovljeni kip, kao i svima koji su pomogli u organizaciji svečanosti.
Procesiji, blagoslovu kipa i svetoj misi nazočilo je i brojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, predvođeno hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, kome je općinski načelnik Renato Pejak uručio prigodne darove, a don Marin zahvalio na stalnoj potpori.
Slavlje je nastavljeno u dvorištu crkve.uz glazbu fra Mirka Majdandžića i vareških tamburaša koji su glazbeno uveličali i misno slavlje.

d 88d 77d 78d 81d 82d 80d 89d 85d 90d 86d 91d 92

 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17