opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, održanom sinoć, nastavljeno je obilježavanje Dana općine Kreševo.
zDSC00130
U sklopu obilježavanja Dana općine priređen je veći broj sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, a jučer su čelnici Općine najprije posjetili neka od mjesta na kojima se provode najvažniji infrastrukturni i drugi objekti.
Prvo odredište bili su Sastavci, gdje su nedavno privedeni kraju radovi na izgradnji i uređenju regionalne ceste Kreševo – Tarčin. Projekt su, proširenjem postojeće trase, nekoliko godina nakon završetka rata započeli pripadnici Sfora, a prije 11 godina započelo se i s asfaltiranjem, u čemu su značajna financijska sredstva osigurale sve razine vlasti, od državne, preko županijske, do općinske.
Potom su članovima Planinarskog društva „Bitovnja“, najstarije udruge građana na području općine, svečano predane nove prostorije, smještene na katu zgrade gradske tržnice. Prostorije su lijepo uređene, a načelniku Renatu Pejaku u ime planinara se zahvalio predsjednik Društva Eugen Jukić. Maloj svečanosti bili su nazočni i kolege iz PD „Pogorelica“  Kiseljak, a Stjepan Kristić Pipica predao achat cialis je Eugenu Jukiću umjetničku sliku na dar.
Dom zdravlja nedavno je od Vlade Republike Hrvatske na dar dobio novo suvremeno uređeno vozilo hitne pomoći, a nabavljeni su i biokemijski analizator, aparat za hormone štitne žlijezde te aparat za CRV i mjerenje tromjesečnog prosjeka šećera u krvi, što je bio povod za posjet općinskih čelnika spomenutoj ustanovi, gdje ih je dočekalo osoblje na čelu s ravnateljicom dr. Dianom Ban.
Posljednja postaja bila je gradska sportska dvorana na Trosci. Nedavno su, naime, završeni radovi na izgradnji aneksa dvorane, koja je sada jedna od boljih u našoj zemlji, a prema riječima načelnika Pejaka, osiguran je i najveći dio sredstava za nabavku različite opreme potrebne za njeno besprijekorno funkcioniranje.
Svečana sjednica započela je intoniranjem bosanskohercegovačke himne te minutom šutnje za poginule branitelje kreševskog kraja i Lijepom našom u izvedbi mješovitog pjevačkog zbora kreševske podružnice HKD „Napredak“.
Sjednicu je službeno otvorio dopredsjednik Općinskog vijeća Franjo Marijanović, a o najznačajnijim realiziranim projektima te o planovima za naredno razdoblje govorio je načelnik Pejak. On je uručio i nagrade vlasnicima najljepših balkona i dvorišta. Nagrade za najljepše uređeno dvorište uručene su Mari Trogrlić iz Bjelovića, Katici Drmać iz Crnića, te, prva, Tanji Kujundžić s Troske, a nagrade za najljepše uređen balkon Marici Miličević iz Rakove Noge te Slavici Tavra iz Vodovoja, dok je nagradu za najuređenije mjesto, u ime mještana Kreševskog Kamenika, primio Jozo Marić Gaga.
Sjednici su nazočili i brojni politički dužnosnici, od predstavnika susjednih i drugih općina pa do predsjedatelja Kluba zastupnika HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Nikole Lovrinovića, te predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, koji se također obratio nazočnim.
Uz mješoviti pjevački zbor, svečanu sjednicu svojim su nastupom uljepšali i članovi mlađe folklorne skupine HKD „Napredak“.
Potom je Trgu fra Grge Martića priređen domjenak, a u glazbenom dijelu nastupili su tamburaški sastav „Zlatne žice“ iz Zenice te domaći rock sastav „Zenit“.
DSC00002DSC00013DSC00019DSC00021DSC00023DSC00029DSC00036DSC00039DSC00042DSC00046zDSC00050DSC00053DSC00056zDSC00060zDSC00067zDSC00076zDSC00079zDSC00086zDSC00109zDSC00115zDSC00116zDSC00135zDSC00137

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17