• PODSTRANICE

Održana još jedna radionica na temu razvoja ruralnog turizma

U ponedjeljak, 14.V., u Kreševu je održana jednodnevna radionica s ciljem kreiranja klastera u ruralnom turizmu u širem okruženju Sarajeva.
DSC00261
Ova je četvrta radionica od šest planiranih iz curriculuma za klaster u okviru projekta financiranog sredstvima Evropske unije.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Kreševa Renata Pejaka te uvoda suorganizatora radionice, Zavičajne udruge "Kreševski citrin", glavni tajnik Europskog saveza ruralnog turizma "EuroGites" Klaus Ehlrich predstavio je rad organizacije kojoj je na čelu. Nazočne su potom pozdravile i Catherine Palpant, ataše za tehničku suradnju u Veleposlanstvu Francuske u BiH te direktorica Alterurala Sarah Devisme.

Martine Buissart, direktorica fondacije „Facim“ iz Francuske (kulturne aktivnosti u planinskim područjima regije Savoja) održala je radionicu pred više od 20 sudionika, predstavnika općina iz okolnih područja i pružaoca usluga u ruralnom turizmu. 

Našlo se vremena i da Stjepan Biletić, potkivač jaja iz Kreševa, pokaže svoje umijeće nazočnima, a Milo Jukić je održao kraće izlaganje o historijatu tog neobičnog zanata. Neki od sudionika posjetili su tijekom dana i nekoliko turističkih točaka na kreševskom području. 

Kroz isticanje važnosti očuvanja lokalne baštine, valoriziran je pojam kulture kao turističkog resursa u ruralnim područjima. Martine Buissart je na aktualnim primjerima iz europskih područja sudionicima dala inspiraciju za kreiranje vizualnog identiteta njihovog teritorija. 

Putem kreativnih zajedničkih vježbi za lokalnu animaciju baziranih na naslijeđu šireg sarajevskog područja, odabrano je nekoliko imena brenda za pilot klaster te određena orijentacija za vizuelni identitet područja.
Krajnji cilj treninga jeste stvaranje strateškog partnerstva između članica budućeg klastera u cilju razvoja prepoznatljivog brenda četiri turističke destinacije u širem okruženju Sarajeva.
Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” podržan je u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015. s ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje suradnje glavnih interesnih skupina na lokalnoj razini i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.

Trajanje projekta je tri godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad te Istočni Stari Grad.
DSC00237DSC00248DSC00283DSC00285

IZDVOJENI JAVNI NATJEČAJI

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Svibanj 2019
N P U S Č P S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png