• PODSTRANICE

Za vikend u "Napretkovom" domu dva kulturna događaja

Narednog vikenda u Kreševu će biti priređena dva zanimljiva kulturna događaja.
A 754
U petak, 15.XII. u „Napretkovom“ domu na programu je predstava „Net.Teatra“ iz Kreševa pod nazivom Božićni duh. Predstava je namjenjena velikoj i maloj djeci koja vjeruju u dobrotu svakog čovjeka. Baš onu dobrotu koja ima moć preobraziti čak i najbeznadežnije članova društva, poput Njene Lošosti - Gopodarice, koja živi samotnjačkim životom i svake zime ustrajno i predano radi na svojoj misiji krađe Božićnog duha ljudima iz malenog gradića Suncograda. Društvo joj pravi Luda, bezazleni stvor što misli, radi i živi samo u trenutku, bez smjera i  plana. Gospodaričin plan da se stanovnicima Suncograda, čija je vjera u dobrotu već ozbiljno poljuljana stalnim napadima Njene Lošosti, Gospodina Kredita i Tete Krize Financijske, ove godine do kraja uništi Božićni duh, počne se opasno remetiti kada u skrivenu pećinu, u kojoj Njena Lošost i Luda obitavaju, neobičnom igrom sudbine, zaluta jedna posebna stanovnica Suncograda, mudra i hrabra djevojčica Dea. Ono što će Dea učiniti kada se nađe u nevolji, izgubljena, promrzla i zarobljena u pećini Njene Lošosti, potpuno će preobraziti Njenu Lošost i skinuti led krivice koji je Njena Lošost godinama nosila sa sobom. A Luda? Luda će dobiti novi smisao života i rasplamsati Božićni duh u srcima svih stanovnika Suncograda...

Tekst i režiju potpisuje Ana Franjčević, a u predstavi igraju tri polazince Škole glume Net.Teatra: Lucija Pervan, Anđela Tadić i Leona Trogrlić. Predstava se realizira u suradnji sa HKD „Napredak“ – podružnica Kreševo.

Dan kasnije, u subotu, 16.XII., na istom mjestu, u „Napretkovom“ domu, kreševska podružnica „Napretka“ priređuje koncert pod nazivom „U susret Božiću“. Nastupit će ženska klapa „Dišpet“ iz Kiseljaka, te folklorna sekcija, izvorna pjevačka skupina i mješoviti pjevački zbor kreševskog „Napretka“. 
A 756A 755

BRUCELOZA VREBA

br

IZDVOJENI JAVNI NATJEČAJI

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Listopad 2018
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png