opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U općinskoj vijećnici održana je prigodna svečanost u povodu deminiranja područja Šeine stijene.

A 948

Projekt su financirale organizacije Marshall Legacy Institute (MLI) i Office of Weapons Removal and Abatement iz SAD. Deminiranje je trajalo oko mjesec dana, a očišćen je 55.421 četvorni  metar.
Nazočne je najprije pozdravio načelnik Općine Kreševo Renato Pejak. Zahvalio se svima koji su na bilo koji način dali doprinos cjelokupnom projektu, kazavši, uz ostalo, kako mu je, kao i svim stanovnicima, a pogotovo onima koji vole prirodu, i osobno drago zbog uspješne realizacije. Pejak je gostima ukratko predstavio općinu, njene resurse, mogućnosti, planove i trenutno gospodarsko stanje.
Potom su se nazočnim obratili i Suvad Džafić, predstavnik Ministarstva za civilne poslove BiH, Perry Baltimore, direktor Marshall Legacy Institute (MLI) te Nermin Hadžimujagić, direktor Centra za obuku pasa za otkrivanje mina (MDDC), a svi su, uz ostalo, istaknuli važnost projekta za djecu i njihovu budućnost.
Pejak i Baltimore su potom presjekli vrpcu, označivši tako i službeno Kreševo područjem bez mina.
Marija Trlin (MDDC) je prezentirala projekt „CHAMPS“, koji financira State Department, a bavi se pomaganjem žrtvama mina, o čemu su govorili i kreševski učenici, koji i sami aktivno sudjeluju u projektu. Na kraju je načelnik Pejak gostima uručio zahvalnice i prigodne darove. 
A 947A 946A 945A 944A 943A 942A 941A 940A 939A 938

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17