opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Vlada Republike Hrvatske donijela je na 54. sjednici Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu.
001
Među onima koji će dobiti Vladina sredstva je i Dom zdravlja Kreševo. Aplikacija se odnosi na nabavu sanitetskog kombi vozila, a odobren je iznoss od 350.000 kuna. Popis svih institucija kojima su odobrena sredstva te svi ostali detalji mogu se vidjeti na linku http://www.hrvatiizvanrh.hr/pdf/hmiu431154371.pdf

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas istaknuo je da Republika Hrvatska u skladu sa svojom ustavnom obvezom kontinuirano skrbi o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, štiti njihova prava kao konstitutivnog ravnopravnog naroda Bosne i Hercegovine, ali ujedno i time potvrđuje snažnu potporu prema Bosni i Hercegovinu kao susjednoj i prijateljskoj suverenoj državi.
Izvijestio je da su u 2017. godini u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurana financijska sredstva u iznosu od 23,5 milijuna kuna za potporu projektima i programima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Državni tajnik naglasio je da su sredstva za ovu namjenu u odnosu na prošlu godinu povećana za skoro 18 posto, što pokazuje značaj koji Vlada Republike Hrvatske pridaje jačanju položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17