opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Predsjednik Lovačkog društva „Tetrijeb“ Mladen Malenica i predsjednik ULD „Tetrijeb Gunjani“ Ibrahim Agić potpisali su, u nazočnosti općinskog načelnika Renata Pejaka, sporazum o suradnji.

060.JPG

Poslijeratna podjela lovaca i lovišta, točnije odvajanje jednog dijela lovaca u posebno lovačko društvo, stvorila je mnogo problema svim kreševskim lovcima, a svi dosadašnji napori da se stanje pomakne s mrtve točke pokazali su se neuspješnim.
Sporazum potpisan ovih dana ipak će pokrenuti stvari naprijed, i to ne samo na planu lovstva već i na planu opće sigurnosti, kako lovaca tako i cjelokupnog stanovništva općine. Najveći korak mogao bi biti razvoj lovnog turizma, od čega bi koristi imala čitava općina, a pogotovo lovci.
Sporazumom je predviđeno da dva društva zajednički registriraju novo društvo, koje bi nosilo ime općine. S jedne strane je to na neki način svjesno „ubijanje“ tradicije, budući da se predratno društvo desetljećima zvalo „Tetrijeb“, a s druge strane je očito nužnost ako se želi napraviti ikakav pomak. Novo društvo bi apliciralo kod županijskih vlasti na natječaju za dodjelu lovišta koji će biti raspisan uskoro. 

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17