opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

U Deževicama je danas održana Duhovna obnova pod nazivom „Po Mariji u vjeri, nadi i ljubavi“.
114
Na blagdan svete Marije Magdalene u župi Gospe Snježne u Deževicama bilo je posebno svečano. Župnik don Marin Marić je, uz Posvetu župe Gospe Snježne Bezgrešnom Srcu Marijinu, organizirao i jednodnevnu duhovnu obnovu pod nazivom „Po Mariji u vjeri, nadi i ljubavi“. Na Duhovnoj obnovi je sudjelovalo više od 250 vjernika pristiglih iz travničkog, vitežanskog, lepeničkog, kreševskog, kiseljačkog i fojničkog kraja. Duhovni progam započeo je u ranim jutarnjim satim, a don Marin je na početku zahvalio fra Slavku Topiću, misionaru milosrđa, na dolasku u Deževice.

Fra Slavko je, uz molitvu Gospine krunice i kratko razmatranje, vjernicima tumačio otajstva krunice te ih potaknuo da pronalaze sebe u hodu s Marijom. Nakon krunice je uslijedio duhovni nagovor na temu „Marija, naša i Isusova Majka“, tijekom kojeg je fra Slavko govorio o važnosti i ulozi Marije u svagdanjem životu i prihvaćanju Marije kao naše majke. Tijekom svete mise je, nakon popričesne molitve, uslijedila molitva litanija i molitva Gospi Fatimskoj te osobna i posveta Župe Deževice Bezgrešnom Srcu Marijinu.
I nakon svete mise fra Slavko je bio na raspolaganju svima koji su tražili osobni razgovor s njim, a u popodnevnim satima je, uz zvona, pjesmu i molitvu, iz Deževica ispraćen kip Gospe Fatimske.  
115117118119120116

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17