• PODSTRANICE

Na Pomolu služena sveta misa za poginule branitelje

Na Inču je danas služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje.
Opširnije...
Svetu misu je ispred spomenika poginulim braniteljima na Pomolu služio kreševski gvardijan fra Josip Tomas, a prisustvovalo joj je nekoliko stotina vjernika, među kojima su bili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te rodbina poginulih branitelja.
Predstavnici udruga te Općine Kreševo položili su vijence i zapalili svijeće pred spomen-obilježjem na kojem su uklesana imena 28 poginulih branitelja.
Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...Opširnije...

Radoje Vidović izabran za zastupnika u Saboru Republike Hrvatske

Na izborima za Sabor Republike Hrvatske, održanim proteklog vikenda, za zastupnika u XI. Izbornoj jedinici izabran je i naš sugrađanin Radoje Vidović.
Opširnije...
Vidović je po broju glasova zauzeo drugo mjesto, iza gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića, a ispred nositeljice liste Zdravke Bušić.
Radoje Vidović rođen je 1970. godine. Otac je troje djece. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru stekao je diplomu

Radoje Vidović: “Čitav moj život je obilježen ljubavlju za ovaj kraj i naš narod”

U svojoj političkoj karijeri obnašao je dužnosti predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije te načelnika Općine Kreševo.
Dugogodišnji je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Kreševo i trenutni predsjednik Županijskog odbora ove stranke na razini Županije Središnja Bosna. Rođen je 1970. godine u Kreševu, suprug i otac troje djece, a po zanimanju profesor povijesti i zemljopisa. Član je Povjerenstva za zaštitu nacionalnih

Završeni radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji dionice puta Crnići – Crnićki Kamenik iznad Drmaća

Završeni su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji donje dionice lokalnog puta između Crnića i Crnićkog Kamenika. Radi se o dionici iznad zaseoka Drmaći, uključujući i krivinu kod stare kapele i groblja, koja je dosad predstavljala najkritičniji dio puta.
Opširnije...
Radove su obavljali radnici poduzeća „Miličević“ d.o.o. Kreševo, a nadzor obavljalo Društvo za projektiranje, konsalting i kontrolu kvaliteta   „Design&QC“ Sarajevo.
Vrijednost radova iznosi 126.873

Poribljavanje u Nevrima, Radavi i Crnoj rijeci

Jučer su članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Kreševo“ obavili prvo ovogodišnje poribljavanje vodotoka na kreševskom području.
Opširnije...
Mlađ je ovaj put ubačena u rječicu Nevra u Deževicama te u Radavu i Crnu rijeku. Ukupno je u spomenute vodotoke ubačeno 12.000 komada potočne pastmke dužine od četiri do 10 centimetara.
Opširnije...Opširnije...Opširnije...

Dr. Dragan Čović u Kreševu: Imati zastupnika u Saboru RH za Kreševo i Središnju Bosnu je prilika koja se ne propušta

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH te predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Kreševo, održavši sastanak s članovima Općinskog odbora Stranke.
Opširnije...
Dočekali su ga predsjednik Općinskog odbora i Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović, općinski načelnik Renato Pejak, županijski ministar MUP-a Feliks Vidovići predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Mladi uređuju javne površine

Na inicijativu općinskog načelnika Renata Pejaka, a prema ideji Nikoline Ban, M Sc šumarstva, proteklih je tjedana maštovito i sadržajno uređen znatan dio javnih površina.
Opširnije...
Akcija je, u suradnji s kreševskom „Šumarijom“ i Javnim komunalnim poduzećem „Kostajnica“, provela skupina mladih. Uljepšane su javne površine u sjedištu općine, ali i prostor uz pristupne ceste, pa će pozitivne promjene lako uočiti i

Radoje Vidović na listi HDZ-a u 11. izbornoj jedinici za Sabor Republike Hrvatske

Nositeljica liste HDZ za izbore u 11. izbornoj jedinici za Sabor Republike Hrvatske je je Zdravka Bušić, aktualna dopredsjednica HDZ-a i državna tajnica u ministarstvu Vanjskih poslova, a treći na listi je bivši načelnik Općine Kreševo i aktualni predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH županije Središnja Bosna Radoje Vidović.
Opširnije...
Između Zdenke Bušić i Radoja Vidovića, na drugoj poziciji, stoji ime gradonačelnika

Načelnik Pejak priredio prijem za učenike generacije

Danas je općinski načelnik Renato Pejak u vijećnici upriličio prijem učenika generacije Osnovne škole "Dr. Boris Ćorić" i Srednje škole Kreševo.
Opširnije...
Prijemu su nazočili i razrednici učenika generacije, nastavnik Krešimir Gabela i profesor Ivica Tolo, te ravnatelji škola Dragan Lalić i Marija Vidović.
Učenici osnovne škole koji su u svih devet razreda postigli odličan uspjeh su Andrea Puljić, Gabriela Tavra i Ivano Tomić,

27 godina od napada Armije RBiH na kreševsko područje

U Kreševu je danas, kao i prethodnih godina, obilježena godišnjica napada Armije RBiH na područje općine Kreševo.
Opširnije...
Obilježavanju 27. godišnjice prisustvovali su rodbina i prijatelji poginulih i nestalih, a vijence i cvijeće pred središnje spomen-obilježje položili su predstavnici Općine Kreševo i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
17. lipnja 1993. godine su, u ranim jutarnjim satima, napadnute obrambene linije Hrvatskog vijeća

Prim. dr. Olivija Vukoja-Bradara, ravnateljica Doma zdravlja Kreševo: Ako želimo promjene, moramo krenuti od samih sebe

Prim. dr. Olivija Vukoja-Bradara već godinu dana je ravnateljica Doma zdravlja u Kreševu. Zamolili smo je za intervju kako bi nam približila dešavanja u svezi s pandemijom coronavirusa / COVID-19, dala svoje impresije nakon godinu dana rada u Kreševu i upoznala naše građane s trenutnim stanjem i planovima za budućnost Doma zdravlja.

Opširnije...
Olivija Vukoja-Bradara, rođena je u Fojnici, gdje je

Tiskana peta knjiga eseja Ante Stanića

Ovih dana je tiskana peta zbirka eseja našeg sugrađanina Ante Stanića.
Opširnije...
Knjigu Pobijedimo zlo u sebi tiskala je u nakladi autora od 200 primjeraka „Štamparija Fojnica“.
„Ispovjedno prozno djelo Ante Stanića pod naslovom Pobijedimo zlo u sebina izravan i konkretan način svjedoči o autorovom iskustvu u nadvladavanju sila zla koje ga prate od najranije mladosti do poznih godina života. Te mračne

Rekonstrukcija ceste na ulazu u Kreševo i kod Kvasinove krivine, priprema se i sanacija kolovoza na prijevoju Han Ivica

Dva infrastrukturna projekta na području općine započeta su, a treći je u pripremi.
Opširnije...
Početkom ožujka ove godine obavljene su pripreme za početak radova na proširenju dionice regionalne ceste R 443 Kreševo – Kiseljak između Alagića i Tomića, kod mjesta zvanog Kvasinova krivina. Tada je sasječeno drveće i raslinje, ali su radovi, ubog svima poznatie situacije i izvanrednih mjera, bili odgođeni

Novi javni poziv za dodjelu financijskih sredstava pravnim i fizičkim osobama s pravnim subjektivitetom kojima je naredbama stožera Civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti

Obavještavamo sve pravne i fizičke osobe s pravnim subjektivitetom koje se prijavljuju na Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava, objavljen 29.V. ove godine od Ministarstva gospodarstva KSB, da Zahtjev s potrebnom dokumentacijom podnose na online obrascu koji se može preuzeti OVDJE.
Za pristup online obrascu potrebna je prijava s gmail računom. Ukoliko imate poteškoća s pristupom online obrascu ili nemate

Poginuo radnik JKP "Kostajnica"

Jutros oko devet sati poginuo je uposlenik JKP „Kostajnica“ Kreševo, A. F. (45).
Opširnije...
Nesretni radnik nastradao je u eksploziji plina u podrumu jedne porodične kuće u Kreševu dok je očitavao vodomjer. Ovo je za „Avaz“ potvrdio Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Središnja Bosna. Drugi radnik koji je bio s poginulim nije povrijeđen.
- Oko devet sati jutros stigla

Bajramska čestitka općinskog načelnika Renata Pejaka i predsjedatelja Općinskog vijeća Mirsada Beganovića

Povodom nastupajućih bajramskih blagdana svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitamo Ramazanski Bajram uz iskrene želje za mir, dobro zdravlje te osobnu i obiteljsku sreću.
Opširnije...
Bajram je radost za dušu i srce. Neka vas bajramski dani potaknu na dobra i plemenita djela prema bližnjima, ali i prema svim ljudima dobre volje. Na nama je da se pomažemo u dobru, širimo međusobnu ljubav

Objavljenje preliminarne liste podrške programu zapošljavanja i samozapošljavanja povratnika u poljoprivredi

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je preliminarne rang liste programa „Podrška zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u razdoblju 2020. i 2021.godine“.
Opširnije...

Na objavljenu Odluku o utvrđivanju rang liste potencijalnih korisnika pomoći moći će se podnijeti prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja (20. V. ove godine).
Preliminarne rang liste mogu se vidjeti na linku https://fmroi.gov.ba/category/odrzivi-povratak/projekti-u-poljoprivredi/odluke-projekti-u-poljoprivredi/

Otkup mlijeka za manje od godinu i pol više nego udvostručen

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak i direktorica Poljoprivredne zadruge „Zadruga Kreševo“ Antonela Stanić održali su sastanak s proizvođačima mlijeka s područja općine Kreševo na temu problematike vezane za proizvodnju i otkup mlijeka te planova vezanih za to.
Opširnije...
O
d 1. siječnja 2019. godine Općina Kreševo neprekidno subvencionira proizvođače mlijeka s područja općine s 20 feninga po litri mlijeka, što se ispostavilo

Objavljena preliminarna lista rezultata javnog poziva za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica za općinu Kreševo

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je preliminarnu listu rezultata javnog poziva za 2019. godinu za općinu Kreševo.
Opširnije...
Javni poziv je, podsjećamo, objavljen posljednjeg dana prošle godine, a bio je upućen izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama u BiH i povratnicima u FBiH za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje FBiH.
Stranke imaju

IZBOR ZA NAJBOLJE DVORIŠTE

colorful-flower-garden_1373-544.jpg

JAVNI OGLASI I NATJEČAJI

NAČELNIK, SLUŽBE, VIJEĆE

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Srpanj 2020
N P U S Č P S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png