opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Dana 17. VIII..održana je 33. sjednica Upravnog odbora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Na sjednici su, u skladu s Godišnjim planom raspisivanja javnih poziva Fonda, između ostalog donesene su slijedeće odluke:

1. Odluka o objavljivanju Javnog poziva za dodjelu sredstava za financiranje i sufinanciranje programa razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica  te programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u 2021. godine. 

Ukupan iznos sredstava koja se dodjeljuju po ovom javnom pozivu je 2.850.000 KM,  raspoređenih na dva LOT-a prema oblastima na koje se programi odnose, tj. sukladno projektnim ciljevima i aktivnostima, te potrebama osoba s invaliditetom, kako slijedi:

- Lot II: Za financiranje/sufinanciranje programa za razvoj privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom i zaštitnih radionica. – 2.600.000,00 KM,
- Lot III: Za financiranje/sufinanciranje programa profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom, – 3.3. Programi profesionalne rehabilitacije na koje osobe s invaliditetom mogu same aplicirati na program profesionalne rehabilitacije kroz izvanredno srednje školovanje, visoko stručno obrazovanje ili postdiplomsko studiranje. – 250.000 KM.

2. Odluka Upravnog odbora o objavljivanju Javnog poziva za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom u 2021. godini. 

Predmet Javnog poziva je raspodjela sredstava Fonda u ukupnom iznosu od 2.660.000 KM za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom. Osnovni iznos novčanog stimulansa koji se dodjeljuje po jednoj novozaposlenoj osobi s invaliditetom je 6.000 KM, a najveći mogući iznos koji se može dodijeliti po jednoj osobi je 13.500 KM, u zavisnosti od postotka invalidnosti i razdoblja zapošljavanja

Javni pozivi mogu se pogledati na linku https://fond.ba

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17