• PODSTRANICE

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

sijadnica vijacaVečeras je u općinskoj vijećnici održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kreševo. Sjednici su prisustvovali svi vijećnici izabrani na nedavno održanim općinskim izborima.

Pošto su im verificirani mandati, vijećnici su pročitali tekst prisege, nakon čega je Vijeće moglo donositi odluke.

Tajnim glasovanjem je za predsjedatelja Vijeća izabran Mirsad Beganović (SDA), koji je i tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu. Beganović je dobio 12 glasova, dok je njegov protukandidat Eldin Selimović (SDP) dobio tri glasa. Za zamjenika predsjedatelja je, također tajnim glasovanjem, izabran Nikica Tomić (HDZ BiH), a protukandidatkinja Janja Erlbek (NS RzB) dobila je jedan glas manje.

Potom se pristupilo i izboru članova radnih tijela Općinskog vijeća, koji je obavljen javnim glasovanjem. Za predsjednika Mandatno-imunitetskog povjerenstva izabran je Jozo Drljo (HSP BIH), a za članove Edin Ramić (SDA) i Janja Erlbek (NS RzB), za predsjednicu Povjerenstva za Statut i propise izabrana je Irena Stanić (HDZ BiH), a za članove Jadranko Lukić (HDZ 1990) i Eldin Selimović (SDP BiH), za predsjednika Povjerenstva za izbor i imenovanja izabran je Nikica Tomić (HDZ BiH), a za članove Tanja Lalić (HDZ BiH) i Janja Erlbek (NS RzB), za predsjednika Povjerenstva za prigovore, predstavke i pritužbe izabran je Mladen Malenica (NS RzB), a za članove Franjo Marijanović (HDZ BiH) i Goran Franjić (HDZ 1990), za predsjednika Povjerenstva za jednakopravnost spolova, ljudska prava i mlade izabran je Eldin Selimović (SDP BiH), a za članove Goran Barišić (HDZ BiH) i Tanja Lalić (HDZ BiH), za predsjednika Povjerenstva za odlikovanja i druga javna priznanja izabran je Jadranko Lukić (HDZ 1990), a za članove Irena Stanić (HDZ BiH) i Nikica Tomić (HDZ BiH), za predsjednika Povjerenstva za gospodarstvo, društvene djelatnosti i financije izabran je Neno Bilić(HDZ BiH), a za članove Stjepan Kujundžić (NS RzB) i Edin Ramić (SDA).

Konstituirajuća sjednica, kojoj je bio nazočan i novoizabrani načelnik Općine Zdravko Miličević, protekla je u atmosferi međusobnog uvažavanja i suradnje, a tajnik Vijeća Boso Bošnjak najavio je skoro sazivanje radne sjednice. 

 

ZANIMLJIVOSTI IZ KREŠEVA

Kalendar događaja

Svibanj 2020
N P U S Č P S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FOTO GALERIJE

fotogalerije2017btn2

footer_logokresevoba.png

Općina Kreševo
FRA GRGE MARTIĆA 49
71260 KREŠEVO

+387 (0) 30 806 602
opcina@kresevo.ba

O KREŠEVU

Općina Kreševo nalazi se u Središnjoj Bosni u Srednjobosanskom Kantonu/Županiji, a zauzima prostor od 150 km2.Općina Kreševo graniči sa općinama: Kiseljak, Fojnica, Konjic i Hadžići.

VIŠE O KREŠEVU

fbicon.pnginicon.pngyticon.png

Copyright © 2017. Službene stranice Općine Kreševo. Design & development SIK computers

designer17.png