opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

sportski savezVečeras je u općinskoj vijećnici održan sastanak sportskih djelatnika s područja naše općine koji bi trebao rezultirati skorom obnovom rada općinskog Sportskog saveza. U ime općinske administracije bio je nazočan savjetnik načelnika Općine, Zdravko Marijanović, a sastanak je vodio dosadašnji predsjednik saveza, Željko Puljić. Pozivu da sudjeluju u radu sastanka odazvali su se predstavnici svih klubova koji djeluju na području naše općine, a povod je bio razmatranje mogućnosti i načina za oživljavanje rada Saveza. 

Savez je inače osnovan 2007. godine, a u Upravnom odboru bili su predstavnici pet sportskih klubova, koliko ih je tada djelovalo na području općine. Iz raznih razloga, što objektivnih, što subjektivnih, Savez je vremenom reducirao aktivnosti, da bi se one posljednjih godina svele na djelovanje predsjednika Puljića. 

U međuvremenu su osnovani brojni drugi sportski kolektivi, a neki klubovi i pojedinci postigli su i zapažene uspjehe, pa je porastao i interes za obnovu rada Saveza. Također se očekuje i transparentnije izdvajanje sredstava za sport iz općinskog proračuna, što bi, barem donekle, položaj klubova trebalo dovesti u poziciju bolju od sadašnje. 

Na sastanku je, nakon što su predstavnici klubova ukratko predstavili njihove aktivnosti, uslijedila rasprava u kojoj su sudjelovali svi nazočni. Zaključeno je kako odmah treba poduzeti aktivnosti na održavanju Izborne skupštine Saveza, na kojoj bi bili izabrani članovi organa i tijela Saveza, a svi su se složili da bi se zajedničkim nastupom lakše moglo doći do sredstava neophodnih za koliko-toliko normalno funkcioniranje klubova. .

Služba za financije, opću upravu i društvene djelatnosti

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17