opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Devedeset studenata studijske grupe turizam i zaštita okoliša sa Prirodno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru boravilo je jučer u Kreševu.

Studenti su, zajedno sa svojim profesoricama dr. sc. Mirjanom Miličevićdr. sc. Snježanom Musa, obišli svetište Pod špiljom, zadržali se na Trgu fra Grge Martića, a potom pješice otišli do Franjevačkog samostana, gdje su razgledali samostanski muzej i crkvu.
Voditelj Turističkog ureda Dalibor Sičanica predstavio im je aktivnosti Općine na razvitku turizma, o povijesti Kreševa govorio im je Milo Jukić, potkovana jaja pogledali su kod Vjekoslava Stanića (Foto „Stanić“), a Žarko Bešlić im je ispred prostorija Zavičajne udruge „Kreševski citrin“ izložio aktivnosti spomenute udruge, približivši im Sajam minerala, kristala, fosila, poludragog i dragog kamenja te Geo-kamp.
Iz samostana su studenti i profesorice pješice otišli do Vranaka, gdje su upoznati sa tamošnjim znamenitostima: svetištem u Jastrebinama, Kuginovcem, Oberskom rupom, starom arhitekturom, ta'tama, rimskim mostom i drugim.

Služba za civilnu zaštitu, urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina

Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17