opcina@kresevo.ba | +387 (0) 30 806 602

Dekanatski susreti župnika, župskih pastoralnih vijeća i ekonomskih vijeća za svih trinaest dekanata Vrhbosanske nadbiskupije održani su u subotu, 14. ožujka, u mjestima koja su odredili dekani po dogovoru sa svećenicima dekanata. Za kreševski dekanat susret je održan u župi Snježne Gospe u Deževicama.

Radni dio sastanka započeo je u 10 sati u dvorani restorana „Lúka“. Nakon molitve za Sinodu, sve nazočne je pozdravio predsjedatelj sastanka, dekan preč. Marko Perić, župnik u Gromiljaku, izrazivši svoju radost zbog mogućnosti zajedničkog rada i razmišljanja svećenika i laika. Nazočne je potom pozdravio fojnički arhiđakon mons. Ante Meštrović, kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog. Pristupilo se prvoj točki dnevnog reda: Iskustvo rada na pripravi Sinode Vrhbosanske nadbiskupije, te osvrt na temu „Brak i obitelj“. Izvješća su podnosili predstavnici vijećnika svake župe dekanata.
Uslijedio je kratki odmor te se prešlo na drugu točku dnevnog reda: „Najava daljnjih aktivnosti Sinode“. Govorio je predstavnik Povjerenstva za pripravu Sinode, dr. fra Danimir Pezer, profesor i odgojitelj na Franjevačkoj teologiji u Nedžarićima. Nakon izlaganja, uslijedila je rasprava iz koje se razabire potreba priprave na brak, rada s obiteljima i mladima te zajedničkog razmišljanja na temu kako nadići poteškoće. Vijećnici su bili veoma aktivni i otvoreni. Nazočnima se obratila i predstavnica Udruge „Dar srca“, gospođa Ružica, koja je doista iscrpno prikazala neumorni rad Udruge.
U 12 sati uslijedilo je misno slavlje u crkvi Snježne Gospe. Predsjedao je i propovijedao fra Danimir Pezer. Na završetku misnog slavlja, dekan preč. Marko Perić zahvalio je fra Danimiru, svećenicima, vjećnicima i domaćinu, vlč. Marinu Mariću, župniku u Deževicama. Nakon svete mise uslijedio je zajednički ručak u prostorijama restorana „Lúka“, a darovatelji su bili Župni ured sv. Ilije, Kiseljak, te Župni ured Imena Marijina, Gromiljak. Bili su nazočni župnici kreševskog dekanata i šezdesetak vijećnika.


Copyright 2007-2020 OPĆINA KREŠEVO Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17